27. 9. 2014

Zelene Doline Žalec - GEN-I Zagorje 16:23 (7:13)

Zelene Doline  Žalec  - GEN-I Zagorje     16:23 (7:13)

Žalec - Dvorana I. OŠ Žalec.  150 gledalcev. Sodnika: Humek in Turnšek.

Zelene Doline Žalec: Potočnik, Pandžič, Pikl, Majcen 2, Korotaj 3, Čede, Zrnec, Sutaj 2, Turnšek 3, Okleščen, Košir M., Feldin, Pirc 2, Kompan 1, Borovčak 2, Košir J. 1.

GEN-I Zagorje: Ahlin 4, Rebolj, Voglar 1, Ugrin 3, Perič, Bratec, Ferfolja 1, Golob, Jeglič, Ljepoja, Jeglič, Ljubas 6, Sterle 4, Obradovič 4.

Sedemmetrovke:  RK Zelene Doline Žalec - 5 (4), RK GEN-I Zagorje - 4 (2).

Izključitve: RK Zelene Doline Žalec 10 minut, RK GEN-I Zagorje 12 minut .

 

 

Članska ekipa Zelene Doline Žalec je pod vodstvom Nikole Bistroviča, po zmagi na prvi tekmi nove sezone v Ajdovščini, doživela poraz doma proti ekipi Zagorja.

Žalčanke in Zagorjanke so do približno polovice prvega polčasa zadevale mrežo za izenačenje. V 14. minuti so Žalčanke nazadnje vodile za 1 gol (5 : 4), potem pa so Zagorjanke izenačile in prvič vodile za dva gola v 17. minuti z rezultatom 5 : 7. Potem so vodile vso tekmo, po prvem polčasu za 6 golov, na koncu za 7.

Na začetku drugega polčasa je bila tretjič izključena ključna igralka Žalčank Jasna Turnšek, ki je morala zapustiti klop, kar je dokončno odločilo tekmo. Tekmo je zaznamovala precej groba igra na obeh straneh ter odlične obrambe vratark.

Rokometašice RK Zelene Doline Žalec se bodo v 3. krogu 4. oktobra pomerile z ŽRK Krka Novo mesto, rokometašice RK GEN-I Zagorje pa z RK Piran.