13. 12. 2014

Krim Mercator – Piran 31:23 (15:14)

Na derbiju do osmega kroga še nepremaganih ekip smo lahko uživali v odlični rokometni predstavi. Pirančanke so znova dokazale zakaj letos še ne poznajo poraza, z trdno igro Krimovkam dolgo niso pustile, da bi razvile svojo igro in hitro odločile zmagovalca. Kljub temu jim je v drugem polčasu pošlo nekaj moči in Krimovke so s hitro igro počasi ušle in tekmo varno pripeljale do konca.

Uvodni zadetek je znova dosegla Lara Hrnčič, skozi celotni prvi polčas smo nato lahko spremljali izenačeno igro. Vrhunec za primorsko ekipo je prišel v 11. minuti, ko jim je Lea Krajnc z dvemi zaporednimi zadetki priborila vodstvo s 5:7. Krimovke so se znova prebudile in rezultat hitro poravnale, a gostujoče rokometašice so vsakič našle odgovor v obrambi in napadu. Elizabeth Omoregie je Krimovkam v zadnjih sekundah prvega polčasa priborila minimalno vodstvo (15:14).

Drugi polčas se je začel po željah Krimovk, ki so hitro ušle na +4 (20:16), a tekma še ni bila odločena. Pirančanke so se znova vrnile na zadetek zaostanka (20:19 in 21:20), a kaj več jim ni več uspelo. V zadnjih minutah so pobudo popolnoma prevzele Krimovke, ki so kljub nekaj izključitvam znale zbrati misli in tekmo odpeljati do zmage.

Tekma se je končala pri rezultatu 31:23. Najboljša strelka domačink je postala Tamara Mavsar, ki je dosegla 10 zadetkov. Omeniti velja tudi Elizabeth Omoregie (šest zadetkov), ki je znova razkazovala svoje spretnosti. Lea Krajnc je z osmimi zadetki izstopala na listi strelk pri Pirančankah.

 

Krim Mercator – Piran   31:23 (15:14)

Ljubljana – Športna dvorana ZŠD Krim, 200 gledalcev, sodnika: Nahtigal in Backovič.

KRIM MERCATOR: Artsiukhovich 4, Jurič, Čečkova, Zrimšek, Mavsar 10, Hrnčič, Goudjo 3, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 6, Koren 2, Jankovič 1, Gregorc 2, Žabjek, Urbančič.

PIRAN: Spahić, Vivoda, Terčič, Krajnc 8, Avsec, Panger 1, Hrnjič 7, Milakovič 3, Jagurdžija 2, Kraja, Unuk, Stojanovič, Mattica 1, Medić 1, Stojilkovič, Šabič.

Sedemmetrovke: Krim 1 (1), Piran 5 (3)

Izključitve: Krim 10 minut, Piran 6 minut