13. 12. 2014

Škofljica Pekarna Pečjak – Drava Ptuj 29:28 (14:15)

Škofljica Pekarna Pečjak – Drava Ptuj    29:28 (14:15)

Škofljica – Športna dvorana, gledalcev 80, sodnika: Teršek in Žibert.

Škofljica Pekarna Pečjak: Pečjak, Hvala-Stojanovič, Obajdin 6, Glavič, Jovanovič 6, Regner 3, Kozole 4, Huskič 1, Zgonec, Slanc 4, Marolt 5(5), Žnidaršič, Pangerc, Lešek, Kolar. Trener: Alan Krajnc.

Drava: Šulek, Janžekovič 3, Jansterle 5, Bračič, Maroh 1, Požar, Fridrih, Bedenik, Sabo, Hrupič 1, Jerenec 2, Lesjak 7(3), Šalamun 1, Silovšek 6, Žuran 2, Belec. Trener: Uroš Šerbec

Sedemmetrovke: Škofljica Pekarna Pečjak 6(5), Drava 3(3).

Izključitve: Škofljica Pekarna Pečjak 12 minut, Drava 6 minut.

 

Gledali smo tekmo dveh enakovrednih ekip. Značilnost obeh je zelo velika borbenost v obrambi in prav te prvine rokometne igre smo si lahko do mile volje nagledali na tej tekmi.

Bolje so pričeli domačini in po nekaj minutah je bil rezultat 5:2, vendar se gostje s takim potekom niso strinjali, temveč so ekspresno izenačili.  Potem je sledilo obdobje izenačenega rezultata-do 11:11, nato pa so gostje prešli v vodstvo in polčas tudi dobili (14:15)

Tudi v drugem polčasu se je nadaljeval trend iz konca prvega polčasa,  le da so gostje nekajkrat uspeli povesti za dva zadetka. Prvič so domači uspeli priti do izenačenja pri rezultatu 21:21, toda gostje se nikakor niso imeli namena predati. Zopet so povedli in vodili za en zadetek do 24:24, po tem pa je domačinom uspelo rezultat preobrniti v svojo korist. Po nekaj minutah minimalnega vodstva, jim je uspelo okrog petdesete minute igre povesti za dva zadetka (28:26). Po nekaj tehničnih napakah na obeh straneh, nekaj izključitvah in nekaj zadetkih, se je tekma končala z minimalno zmago domače ekipe (29:28).

Kot rečeno na začetku, je potrebno pohvaliti obe ekipi za igro v obrambi, seveda pa sta pri tem izstopala oba vratarja, ki sta prikazala vrhunski predstavi.

S to zmago se je ekipa ŠD Škofljice Pekarne Pečjak močno utrdila v sredini lestvice – na šestem mestu.

V zadnjem krogu prvega dela prvenstva ekipa ŠD Škofljice Pekarne Pečjak  gostuje v Brežicah, Drava pa gosti ekipo iz Gorišnice.