26. 12. 2014

Slovenski rokometaši nared za novoletni turnir v Celju

Slovenska moška rokometna reprezentanca od ponedeljka v Zrečah vadi in se pripravlja na nastop na januarskem SP v Katarju. Prvi test jo čaka konec tedna, ko se bo v Celju predstavila na tako imenovanem novoletnem turnirju. V soboto jo čaka Egipt, dan kasneje pa še Alžirija.

 

 

Selektor Boris Denič na začetku priprav ne more računati na vse razpoložljive moči. Udeležbo je moral zaradi težav s palcem na nogi odpovedati levi zunanji igralec velenjskega Gorenja Mitja Nosan.

 

 

Soigralcem so se že priključili Vid Kavtičnik, Gorazd Škof, brata Miha in Luka Žvižej ter Dragan Gajić, ki pa ne bodo kandidati za omenjeni tekmi in bodo trenirali. Manjkali bodo še rokometaši iz nemške lige (Primož Prošt, Marko Bezjak, Jure Natek in Miladin Kozlina) ter Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), ki se bodo priključili po novem letu.

 

 

"Skušali se bomo pripraviti na države z drugih celin, ki imajo specifičen rokomet, z globokimi obrambami in več ali manj lovljenjem po terenu. Nekaj akcij smo že pripravili. Mislim, da bo največ dela na tem, da uigramo akcije, se ulovimo z ekipo. Te tekme nam pridejo prav, da ne gremo v Katar brez odigrane tekme. Veselimo pa se, da je turnir na domačih tleh," je na današnji novinarski konferenci v Zrečah razložil Dean Bombač.

 

 

Bombač, igralec madžarskega kluba Pick Szeged, je v vzdušju na pripravah in v reprezentanci dodal: "Super je. Tu je vedno tako. Vsak od nas je vesel, da pride nazaj domov, posebej igralci, ki smo v tujini."

 

 

"Vsi fantje vedo, kaj delamo in kaj hočemo. Čisti novinec bo Miladin Kozlina. Pomembno je, da smo v tekmovalnem ritmu. Nekaterim manjkajo tekme, bili so poškodovani. Določeni igralci ne bodo vključeni, ker so imeli preveč tekem. Najti je treba način, da igralce zadržimo v formi, jih znormaliziramo in tudi osvežimo. Reprezentančna igra je polna ritma, polna teka. Uživati moramo v rokometu, če to hočemo, moramo biti tako tudi pripravljeni," je menil selektor Boris Denič.

 

 

Na mednarodnem turnirju v Celju, ki bo v soboto (27. december) in nedeljo (28. december), bodo poleg Slovenije nastopile še tri reprezentance, ki bodo naslednji mesec igrale na svetovnem prvenstvu v Katarju. To so Egipt, Alžirija in Savdska Arabija. Slovenci se bodo v soboto ob 19. uri srečali z reprezentanco Egipta, v nedeljo ob 20. uri pa z reprezentanco Alžirije.

 

 

Za ekipo selektorja Borisa Deniča bosta ti dve pripravljalni tekmi zadnji preizkušnji na domačih tleh. Po novem letu čakajo Slovence še tri pripravljalne tekme v gosteh: na mednarodnem turnirju na Danskem se bo od 9. do 11. januarja pomerila z domačo reprezentanco, Islandijo in Švedsko.

 

 

Vstopnice na ogled tekem novoletnega turnirja v dvorani Zlatorog v Celju so na voljo po izjemno ugodnih cenah. Ta je enotna in sicer 7 evrov za vse tekme, vstopnica pa velja za oba igralna dneva in za vsa štiri srečanja. (sta, um)

 

 

Nakup vstopnic je mogoč na: http://www.mojekarte.si/si/novoletni-turnir-reprezentanc-2728-12-2014/vstopnice-95694.html

 

 

 

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci:

 

 

- vratarji: Gorazd Škof (Nantes, Francija), Primož Prošt (Göppingen, Nemčija), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje)

 

 

- krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor, David Špiler (oba Meškov Brest, Belorusija), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Gašper Marguč (Veszprem, Madžarska), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje)

 

 

- zunanji igralci: Klemen Cehte (Pays D'Aix, Francija), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg, Nemčija), Miladin Kozlina (Minden, Nemčija), Dean Bombač (Pick Szeged, Madžarska), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce, Poljska), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Jure Dolenec (Montpellier, Francija), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Staš Skube (Gorenje Velenje)

 

 

- krožni napadalci: Miha Žvižej (Toulouse, Francija), Matej Gaber (Montpellier, Francija), Uroš Bundalo (Tremblay, Francija) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

 

 

 

 

SPORED NOVOLETNEGA TURNIRJA V CELJU:

 

 

 

Sobota, 27. december 2014:

 

 

ob 16.30: Alžirija - Savdska Arabija

 

 

ob 19.00: Slovenija - Egipt

 

 

 

Nedelja, 28. december 2014:

 

 

ob 17.30: Egipt - Savdska Arabija

 

 

ob 20.00: Slovenija - Alžirija