15. 1. 2015

Na uvodni tekmi SP se bo Slovenija v petek srečala z reprezentanco Čila

Na svetovnem prvenstvu v Katarju bo reprezentanca Slovenije prvo tekmo odigrala v petek, 16. januarja. V Dohi se bo ob 15. uri po slovenskem času v prvem krogu v skupini A srečala z reprezentanco Čila.

 

 

V slovenski ekipi zatrjujejo, da na obračunu proti Čilu ne bo nobenega podcenjevanja, turnir v Dohi hoče začeti z zanesljivo zmago. "Čilenci gojijo bolj globoke obrambe in neevropski rokomet, toda podcenjevali jih ne bomo, tovrsten pristop se ti lahko hitro maščuje," pred tekmo z reprezentanco, ki se je na letošnje svetovno prvenstvo uvrstila z osvojitvijo tretjega mesta na lanskih južnoameriških kvalifikacijah, opozarja selektor slovenske reprezentance Boris Denič.

 

 

"Na vsako tekmo bomo šli 100-odstotno, to velja tudi za našo uvodno na tem prvenstvu proti Čilu. Že po njej bomo videli, kje smo in v kakšni trenutni formi smo, še posebej po naših silnih težavah s poškodovanimi igralci v pripravljalnem obdobju in pred njim," je pred tekmo v dvorani Al Sadd, ki se bo začela ob 15. uri po slovenskem času, dodal selektor Denič, ki za tekmo z izbrano vrsto Čila zagotovo ne bo prijavil krožnega napadalca Uroša Bundala, ki okreva po poškodbi stegenske mišice.

 

 

Krožni napadalec francoskega Tremblaya na včerajšnjem treningu ni vadil s polno obremenitvijo. V slovenskem taboru pa niti ne skrivajo, da v naslednjih dneh pričakujejo prihod Klemna Cehteta, edinega pravega levega zunanjega igralca v naši izbrani vrsti, možni pa so tudi drugi kadrovski scenariji.

 

 

"Dejstvo je, da mi igramo v veliko boljših klubih kot naši prvi nasprotniki. Toda zavoljo številnih neznank glede Čila lahko rečem, da z naše strani ne bo nobenega podcenjevanja. V preteklosti smo se že nekajkrat opekli, nove brce v zadnjico si tokrat v nobenem primeru ne bomo dovolili," je pred tekmo z reprezentanco Čila odločno dejal krožni napadalec Miha Žvižej, član francoskega kluba Toulouse.

 

 

Tekmo si bo ogledal tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki se na povabilo katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Kalifa al Tanija mudi v Katarju. Pahor se je včeraj udeležil tudi slovesnega odprtja in uvodne tekme svetovnega prvenstva med Katarjem in Brazilijo (zmagali so gostitelji z rezultatom 28:23), ob tem pa je tudi častni pokrovitelj projekta Slovensko središče - I feel Slovenia, na katerem slovenski gospodarstveniki navezujejo stike s partnerji iz Katarja. (sta)