27. 1. 2015

Škofjeloški hrust Gaber v boj s francoskimi silaki

Škofjeločan Matej Gaber je že vrsto let eden od stebrov slovenske rokometne reprezentance. Na četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva v Dohi pa ga čaka izjemno težka in zahtevna naloga - boj s francoskimi silaki.

 

 

Gaber ima bogate izkušnje s telesno izjemno sposobnimi francoskimi rokometaši. Že drugo sezono je član Montpellierja, kjer igrajo tudi Dragan Gajić, Vid Kavtičnik, Jure Dolenec in Borut Mačkovšek, ki je zaradi poškodbe moral izpustiti letošnje svetovno prvenstvo v Katarju.

 

 

"Tudi v francoski ligi vse sloni na moči, v njej telesno slabo pripravljeni igralci praktično ne morejo preživeti. A Francozi niso tako tehnično podkovani kot Slovenci in to je v primerjavi z njimi naša velika prednost. Francoze bomo poskušali zlomiti s hitrostjo, v kombinaciji z našo tehnično podkovanostjo pa menim, da jih lahko presenetimo," pravi Matej Gaber, ki je zavoljo poškodbe izpustil lep del priprav za Doho, zato tudi njegove predstave, prav tako celotne ekipe, niso bile najboljše.

 

 

"Iz tekme v tekmo je moje počutje boljše, a to še ni to," je dejal Gaber, ki si srčno želi francoskega skalpa, tudi zavoljo pričakovanih provokacij s strani klubskih soigralcev. "Za nas 'Francoze' bo zmaga nad pravimi Francozi le še dodaten motiv. Močno upam, da jih bomo po vrnitvi iz Dohe mi zbadali in ne obratno. Zavoljo tega se prav veselim četrtfinalnega dvoboja s Francozi," je dodal Gaber.

 

 

"V skupinskem delu nismo bili pravi, nikakor se nismo mogli 'sestaviti'. V pravem trenutku in na pravem mestu pa smo se vendarle zbrali in dokazali, da imamo značaj in potencial. Upam, da se bo naša forma v nadaljevanju svetovnega prvenstva le še stopnjevala," je na koncu pristavil 197 centimetrov visoki gorenjski rokometaš. (sta)

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

SP ZA MOŠKE - KATAR 2015