23. 5. 2015

Celjani visoko dobili prvo finalno tekmo v domačem Zlatorogu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi za končno prvo mesto v letošnji 1. NLB Leasing ligi visoko premagali velenjsko Gorenje s 35:25 (19:11) in v zmagah povedli z 1:0. Druga tekma bo v torek, 26. maja, ob 19. uri v Velenju.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE VELENJE 35:25 (19:11)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 2500, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 1, Ivić 3, Žuran 2, Janc 4, Razgor 2, Suholežnik, Marguč 1, Poteko 3, Miklavčič 4, Slišković 6, Zarabec 4, Kodrin 1, Žvižej 3 (2), Fižuleto 1 (1).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 4, Cehte 3, S. Burić, Ovniček 2, Szyba, Skube 4 (1), Golčar, Šoštarič 5, Kleč, Dobelšek, Gams 4 (3), Nosan, Dujmovič, Bećiri 3.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Gorenje Velenje 5 (4).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Gorenje Velenje 14 minut.

 

 

 

Celjski rokometaši so upravičili vlogo papirnatih favoritov in na prvi tekmi finalne serije končnice državnega prvenstva zanesljivo premagali najhujše domače tekmece iz Velenja. Rokometni privrženci ne pomnijo, kdaj so nazadnje videli tako neenakovreden dvoboj dveh najboljših ekip na Slovenskem.

 

 

Domača zasedba se je namreč v svojem hramu dobesedno poigrala z velenjsko, ki ji ni bila kos v nobenem elementu igre. Izbranci celjskega trenerja Branka Tamšeta so silovito začeli dvoboj, že po pičlih štirih minutah so povedli s 4:1, velenjska klop pa je zaradi tega nemudoma zahtevala minuto odmora.

 

 

Toda napotki gostujočega trenerja Gregorja Cvijiča (ni mogel računati na kaznovanega kapetana Nika Medveda) niso obrodili sadov. Njegovi varovanci so bili vseskozi v podrejenem položaju in že po dobrih 13 minutah igre prvič zaostali za pet golov (8:3).

 

 

Tri minute kasneje je bila razlika že šest (10:4), v končnici prvega polčasa pa je samo še naraščala, tudi po zaslugi razpoloženega vratarja Matevža Skoka, ki je v dobrih dvajsetih minutah zbral kar devet obramb.

 

 

V 25. minuti je razlika prvič znašala plus sedem (15:8), tik pred koncem prvega dela igre pa že neverjetnih devet golov (19:10). Domači rokometaši so tako že po prvih tridesetih minutah razrešili vse dvome o zmagovalcu, kljub temu pa tudi v drugem polčasu niso popuščali.

 

 

Krilni igralec Blaž Janc je že v 32. minuti zadel za prvo vodstvo pivovarjev z desetimi goli prednosti (21:11). Nato je razlika ves čas nihala od osmih do rekordnih dvanajst v korist igralcev Celja Pivovarne Laško, končalo pa se je z rezultatom 35:25.

 

 

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Ivan Slišković s šestimi, v velenjski pa Mario Šoštarič s petimi goli.

 

 

Druga tekma finala bo v torek, 26. maja, v Velenju. Tretja bo nato dva dni kasneje v Celju, morebitna četrta v soboto, 30. maja, v velenjski Rdeči dvorani, morebitna peta pa v sredo, 3. junija, v celjskem Zlatorogu.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15