28. 5. 2015

Celjani na brezmadežen način do 19. naslova državnih prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tretji finalni tekmi končnice 1. NLB Leasing lige v dvorani Zlatorog premagali velenjsko Gorenje s 33:30 (18:13) in po treh zmagah zanesljivo osvojili 19. naslov državnih prvakov Slovenije.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO – GORENJE VELENJE 33:30 (18:13)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 3000, sodnika Sok (Ormož) in in Žitnik (Trebnje).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 1, Ivić 2, Žuran, Janc 5, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Poteko 2, Miklavčič 5 (1), Slišković 7 (2), Zarabec 8 (2), Kodrin, Žvižej 2, Fižuleto.

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 3, Medved, S. Burić 1, Ovniček 4, Szyba 5, Skube 6, Golčar 1, Šoštarič 6, Papež, Kleč 2, Dobelšek, Gams 1 (1), Nosan, Bećiri 1.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (5), Gorenje Velenje 3 (1).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Gorenje Velenje 12 minut.

 

 

 

Igralci iz mesta ob Savinji so po tretji zmagi v finalni seriji proti Velenjčanom osvojili 19. naslov državnih prvakov. Izbranci Branka Tamšeta - zanj je to že četrti zaporedni naslov, pred prihodom v Celje je Velenjčane dvakrat popeljal do prvega mesta - so bili absolutni gospodarji slovenskih rokometnih igrišč, sezono 2014/15 so končali z dvojno lovoriko in brez poraza na domačem prizorišču. Končno tretje mesto je osvojil mariborski Branik po dveh zmagah nad trebanjskim Trimom.

 

 

Celjani so v finalnih dvobojih veljali za absolutne favorite, nehvaležna vloga pa jim ni bila v preveliko breme. Po dveh zmagah so tudi tretji obračun začeli zanesljivo, poletna in raznovrstna igra jim je hitro prinesla lepo prednost.

 

 

Za gostitelje je bil - predvsem to velja za novopečena reprezentanta Miho Zarabca in Vida Poteka - dodaten motiv navzočnost novega slovenskega selektorja Veselina Vujovića, ki si je skupaj s predsednikom Rokometne zveze Slovenije Franjem Bobincem ogledal današnji dvoboj v Zlatorogu. Gostitelji so si tako že po devetih minutah igre priigrali prednost 8:4 in velenjsko klop prisili na prvo minuto odmora.

 

 

Ta je začasno zaustavila nalet domače ekipe, po njej razlika v njihovo korist ni več tako strmo naraščala, v 18. minuti so se jim "ose" približale na dva gola zaostanka (11:9). A nato je znova nastopilo obdobje celjskih rokometašev, le pet minut kasneje so tekmecem ušli na 15:9, lepo zalogo v zadetkih pa zadržali vse do konca prvega polčasa (18:13).

 

 

Celjani so porazno začeli drugi polčas, prvi gol so dosegli po šestih minutah in pol, Velenjčani pa so jim medtem približali na dva gola (18:16). V nadaljevanju so vendarle uveljavili svojo moč, predvsem so imeli več energije, ki primanjkuje rokometašem iz Šaleške doline po številnih zahtevnih tekmah v tem mesecu na domačem in mednarodnem prizorišču.

 

 

Gostitelji so v 46. minuti povišali na 25:19 in tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do srečnega konca. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Miha Zarabec z osmimi in Ivan Slišković s sedmimi goli, v velenjski pa sta Staš Skube in Mario Šoštarič dosegla po šest golov.

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Izjemno vesel in zadovoljen sem za fante, ki so zdržali do konca. Na nasprotni strani smo imeli izjemno dobrega tekmeca, ki je že drugo leto skupaj in je v primerjavi z minulo sezono še nadgradil svoj igralski kader. Velenjčane sem pred začetkom sezone štel za favorite, saj smo mi dodobra prevetrili svojo zasedbo, v njej je bilo veliko igralcev brez izkušenj. A najbolj pomembno je, da smo verjeli v lastne sposobnosti in vseskozi delali pravilno, za kar gre velika zasluga tudi mojim sodelavcem v klubu."

 

 

David Miklavčič, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Pred začetkom sezone nismo razmišljali o tem, da bomo sezono končali s 100-odstotnim izkupičkom. To dejstvo nam je na koncu naporne sezone dalo novo moč, poskusili smo to doseči zaradi ekipe, trenerja in naših privržencev. Ni bilo enostavno, za to je bilo potrebno veliko psihološke in telesne moči."

 

 

Mario Šoštarič, rokometaš Gorenja: "Borili smo se po svojih najboljših močeh, na dveh finalnih tekmah smo prikazali dobro igro, a vseeno premalo. Pred začetkom sezone smo napovedovali dvojno krono, osvojili nismo nič. S celotno sezono ne moremo biti zadovoljni, a v rokometu je tako, da se septembra vse začenja znova. Srčno si želim in upam, da bom končno osvojil kakšno lovoriko v velenjskem dresu."

 

 

 

Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15