22. 6. 2015

Bliža se že 23. Eurofest, evropski rokometni festival

Že 23. evropski rokometni festival se nezadržno približuje. Le še dober teden je do srede, 1. julija, ko se bodo v Kopru zbrale ekipe udeleženke tega dogodka. Trenutno je prijavljenih že 152 ekip, prihajajo pa iz 18 držav: Avstrije, Belgije, Hrvaške, Češke, Danske, Francije, Madžarske, Italije, Izraela, Litve, Nemčije, Poljske, Romunije, Švedske, Slovaške, Srbije, Tajvana in Slovenije.

 

 

Skupaj z Mestno občino Koper organizatorji obljubljajo nepozabno prireditev, ki se bo vtisnila v spomine vseh udeležencev in obiskovalcev. Prireditelji so v MOK našli sogovornika, ki se je odzval na vse njihove potrebe in jim pomaga pri organizaciji te zahtevne športne prireditve z vsemi njihovimi podpornimi službami.

 

 

Udeleženci so delno že koristili koprsko športno infrastrukturo v preteklih letih, letos, ko bo celotno dogajanje zbrano v koprski občini, pa bodo lahko občudovali možnosti, ki jih Športno rekreacijski center Bonifika in ostali sosednji objekti (Športna dvorana Bonifika, telovadnica OŠ Koper, igrišča ob OŠ Antona Ukmarja) nudijo športnim navdušencem, tokrat rokometni mladini, ki bo nastopala na Eurofestu.

 

 

Poleg samih tekmovanj pa je ne tej prireditvi v ospredju tudi zabava, druženje in spoznavanje novih prijateljev iz oddaljenih krajev. Prav zato so se v vseh teh letih izoblikovale večerne prireditve, ki jih tako tekmovalci kot obiskovalci z veseljem obiščejo in pomenijo iztočnico za neformalno dogajanje ob Eurofestu, ki je najmanj tako pomembno kot samo tekmovanje na igriščih.

 

 

Železni repertoar večernih prireditev se začne s spoznavnim večerom prvi dan, ko ekipe prispejo v Koper in tako imenovanim "Disco partyjem", ki bo tokrat na osrednjem igrišču na Ukmarjevem trgu. Najbolj slikovit in zanimiv je mimohod ekip in otvoritvena slovesnost, ki sta si v zadnjih letih izborila mesto takoj po končanem prvem dnevu. V četrtek se bodo tako predstavile ekipe po koprskih ulicah od Titovega trga do Ukmarjevega trga.

 

 

Množica ekip v svojih pisanih dresih, s svojimi ogromnimi zastavami ter obilico dobre volje bo razveselila vse. Med vikendom bo po Pristaniški ulici delovala Eurofestova tržnica, organizirani pa bodo tudi kulinarični večeri, kjer bodo lahko udeleženci spoznavali domačo kuhinjo. Zaključili se bodo v nedeljo, 5. julija, s kuhanjem testenin z morskimi sadeži, ki bodo na voljo vsem obiskovalcem. Izkupiček prodaje le-teh bo namenjen koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin.

 

 

Akcija bo organizirana skupaj z Društvom prijateljev mladine Koper, pridružil pa se ji bo tudi prvi slovenski MastefChef Sašo Miljuševič. Omeniti velja še petkov večer z veliko zabavo z Mambo Kingsi in nedeljske karaoke. V vročici sobotne noči pa bo organizirana najbolj množična večerna prireditev - izbor Miss & Mister Eurofesta 2015. Za laskavo krono se potegujejo udeleženci prireditve, običajno pa pripravijo poseben večer s svojimi privrženci tako, da je zabava zagotovljena. Vse skupaj se bo zaključilo v ponedeljek z razglasitvijo najboljših.

 

 

Udeleženci bodo imeli v Kopru tudi odlične namestitvene pogoje, saj bodo nameščeni v neposredni bližini igrišč in prireditvenih prostorov, tako da bodo ves čas v obtoku. Za vse dodatne informacije lahko obiščete spletno ali Facebook stran Eurofesta oziroma spremljate napovedi dogajanja v sredstvih javnega obveščanja. V času trajanja Eurofesta bo veljal tudi poseben prometni režim, o katerem boste pravočasno obveščeni.