24. 2. 2016

Na derbiju Gorenje - Celje Pivovarna Laško brez zmagovalca (24:24)

V 19. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se na derbiju pomerila Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško. Tekma v Rdeči dvorani med najboljšima slovenskima kluboma se je po napeti končnici končala brez zmagovalca, končni rezultat pa je bil 24:24 (16:12).

 

 

GORENJE VELENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:24 (16:12)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 2000, sodnika: Sok (Ormož) in Smolko (Gornja Radgona).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burič, Zaponšek, Cehte 4, Medved 3, Burič S. 4, Ovniček 1, Levc 2, Szyba 1, Skube, Golčar, Šoštarič 7 (2), Kleč 1, Gams 1, Ratajec 1, Nosan.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajič, Dobaj, Blagotinšek 1, Babarskas 1, Janc 5, Razgor 1, Marguč 1 (1), Alagić, Poteko, Zarabec 3, Kodrin, Fižuleto 1, Dobelšek, Mlakar 6, Žvižej 5.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (3), Celje Pivovarna Laško 1 (1).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

 

 

 

Do 19. kroga so Velenjčani in Celjani zbrali enako število točk, igralcem iz mesta ob Savinji pa je šel na roko tudi podatek, da so nazadnje v Rdeči dvorani, ki se je danes prvič uradno pokazala svoj novi črno-rumeno podobo, izgubili 18. septembra 2013. Po četrti medsebojni tekmi v tej sezoni je statistika še vedno v prid pivovarjem, ki so dobili tri tekme in eno remizirali, čeprav so bili v današnji že nekajkrat daleč od uspeha oziroma točke, a so na koncu iztržili še kako pomembno točko.

 

 

Velenjski ljubitelji rokometa so videli odličen začetek tekme svojih ljubljencev. Ti so vodili od začetka tekme, v uvodnih minutah sta bila razpoložena predvsem Nejc Cehte in Mario Šoštarič, ki sta ob izidu 5:3 zadela vsak po dvakrat. Velenjčani so prvič na tekmi za tri gole vodili v 11. minuti, ko je bil znova natančen Cehte.

 

 

Zadnjič so ose vodile za tri ob izidu 8:5, pivovarji pa so na 8:8 izenačili po golu Luke Žvižeja v 16. minuti. Toda to ni zmedlo domačinov. Prednost so še naprej držali, na +2 prišli v 23. minuti po golu Nika Medveda, ki je bil nekaj sekund kasneje uspešen še za 13:10, s čimer je izenačil najvišjo prednost.

 

 

V 27. minuti je Šoštarič izkoristil sedemmetrovko za do takrat najvišjo prednost 15:11. Celjani so znižali na 12:15, nekaj sekund pred polčasom pa je Šoštarič zadel za lepo prednost 16:12. Celjani so v uvodu drugega polčasa znižali na 14:16, domači trener Marko Šibila pa je vzel minuto odmora.

 

 

Po njej so njegovi rokometaši spet strnili vrste in najprej pobegnili na tri gole prednosti (18:15), v 43. minuti pa spet na +4 (20:16), kar je v minuto odmora prisililo Branka Tamšeta. Celjani so še naprej s težavo dosegali gole, na drugi strani pa so Velenjčani držali tri ali štiri gole prednosti. To jim je uspevalo do 56. minute, ko je Blaž Janc zadel za 23:23 in s tem poskrbel za napeto končnico.

 

 

V njej so prvi povedli domačini, čeprav so priložnost za to še pred tem imeli gosti, a je niso izkoristili. Za 24:24 je zadel Žiga Mlakar, Velenjčani so nato zapravili napad, Celjanom pa je zmanjkalo časa za pravo zaključno akcijo.

 

 

Najboljši strelec tekme je bil Šoštarič s sedmimi goli, enega manj je dal Mlakar.

 

 

Celjane tekme 20. kroga čaka čez teden dni, ko bodo gostili Istrabenz Pline Izolo, Velenjčane pa v soboto, 5. marca, čaka gostovanje v Trebnjem.

 

 

 

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16