26. 2. 2016

Krimovke na Kodeljevem po polfinale pokala pokalnih zmagovalk

Igralke Krima Mercatorja v soboto, 27. februarja 2016, ob 17. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani čaka povratna tekma evropskega pokala pokalnih zmagovalk proti norveški ekipi Vipers Kristiansand. Prva tekma na Norveškem se je končala z zmago domače ekipe z 29:27.

 

 

Ljubljanske rokometašice so v gosteh na Norveškem prikazale igro z veliko nihanji. Čeprav se je po visokem vodstvu Norvežank (v 48. minuti je bilo na semaforju 26:20 za Kristiansand) obetal visok poraz gostij iz Slovenije, so proti koncu le strnile vrste in iztržile aktiven izid, ki jim v drugo omogoča preboj v polfinale tega tekmovanja.

 

 

Varovanke trenerja Uroša Bregarja, ki je ekipo na Norveškem v evropski sezoni vodil prvič po odstopu Marte Bon, so na prvi tekmi dobro začele, nato pa padle v krizo in popustile. Glavna skrb Krimovega trenerja za povratno tekmo bo tako zagotoviti bolj konstantno igro, predvsem pa okrepiti napad po desnem boku.

 

 

"Z Norveške smo se vrnili z mešanimi občutki, saj smo na prvi tekmi hitro visoko povedli, nato pa dovolili priključek in na koncu vseeno iztržili ugoden rezultat. Želel bi si, da bi na povratni tekmi povečali količino tistih kakovostnih minut, kolikor smo jih dobro igrali tam. Moramo popraviti nekatere stvari, igrati bolj skoncentrirano," je povedal Krimov trener Uroš Bregar.

 

 

Bregar je optimistično razpoložen pred povratno tekmo z norveško ekipo: "Verjamem, da se bomo na koncu veselili mi. Pri vratarkah imamo nekaj težav: Miša Marinček ima še vedno poškodovan gleženj in je za tekmo vprašljiva, a je prvo tekmo dobro opravila Sergeja Stefanišin."

 

 

"Želja je spraviti kakšno žogo več na desno stran in nekoliko razbremeniti levo. Obramba gostij je preprosta, moramo rešiti igro dva na dva. Če nam bo to uspelo, bomo bližje pozitivnemu rezultatu. Želja vsakega trenerja in tudi moja je, da tekmo v našo korist odločimo že prej, ne pa šele v zadnjih minutah," je dodal strateg Bregar.

 

 

"Strinjala bi se s trenerjem, da smo po prvi tekmi imeli mešane občutke. Lahko smo zadovoljni z rezultatom, a smo imeli možnost zmage v gosteh, kar pa nam ni uspelo. Imamo veliko rezerv v napadu in obrambi. Če bomo skoncentrirani vseh 60 minut, verjamem, da lahko zmagamo in se prebijemo v polfinale," je dejala Krimova vratarka Sergeja Stefanišin.

 

 

Trener Bregar je tudi razkril, kako napreduje rehabilitacija Lare Hrnčič. "Rehabilitacija se bo še zavlekla, v tem trenutku oziroma v tej sezoni se nam verjetno ne bo mogla pridružiti. Na začetku je bilo govora o šestih do osmih mesecih rehabilitacije, zdaj je nekje na pol poti. Je pa seveda vsaka poškodba in njena sanacija odvisna od posameznika. Vsekakor ne bomo hiteli z njeno vključitvijo v ekipo," je o Hrnčičevi dejal Bregar.

 

 

Tekma Krim Mercator - Vipers Kristiansand bo v soboto, 27. februarja 2016, ob 17. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani. Sodili jo bosta Romunki Diana-Carmen Florescu in Anamaria Stoia, delegatka pa bo Srbkinja Tatjana Medved.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKI POKAL POKALNIH ZMAGOVALK - SEZONA 2015/16