22. 4. 2017

V finalu ženskega pokala Krim Mercator in Z'Dežele

V finale Pokala Slovenije za ženske, ki bo v nedeljo ob 18.00 v celjski dvorani Golovec, sta se uvrstila Krim Mercator (28:21 proti Mlinotestu Ajdovščini) in Z'Dežele (26:23 proti Zelenim Dolinam Žalcu).

POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE, FINALNI TURNIR
22. in 23. april, Celje (dvorana Golovec)

POLFINALE

KRIM MERCATOR : MLINOTEST AJDOVŠČINA 28:21 (13:14)
Jeriček 6, Barič 5; Ferfolja 7, Nedelkovič 5.


Slovenske državne prvakinje so na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja v dvorani Golovec v drugem polčasu strle odpor Ajdovk, ki so v 20. minuti z golom Tine Ferfolja povedle z 10:7. S tremi goli prednosti so vodile tudi pet minut pozneje, ko je v polno zadela Nada Pejović. Do odhoda na odmor so krimovke izid znižale le na gol zaostanka, v desetih minutah drugega polčasa pa so z delnim izidom 6:2, trikrat je Sandro Srečkovič premagala Polona Barič, Ajdovkam pobegnile na 19:16. Tekma je bila bolj ali manj odločena v 46. minuti, ko je Mirjeta Bajramoska zadela za 21:17, saj ajdovske rokometašice niso imele več moči, da bi se približale branilkam pokalnega naslova, ki so na koncu prišle do zanesljive zmage.

Najboljše strelke Krima Mercatorja so bile Nina Jeriček s šestimi goli, pet jih je dosegla Baričeva, štiri pa Elizabeth Omoregie, v ekipi Mlinotesta Ajdovščine pa je bila sedemkrat uspešna Ferfolja, petkrat Hristina Nedelkovič in štirikrat Pejovićeva.

Z'DEŽELE : ZELENE DOLINE ŽALEC 26:23 (13:9)
Regner 7, A. Vrček in S. Vrček po 5; Strnad 10, Klakočer 8.


Polfinalni obračun lokalnih tekmic so bolj odločno začele domače rokometašice, ki so z dvema zaporednima goloma Katarine Regner na polovici prvega polčasa nasprotnicam pobegnile za štiri gole (7:3). V 26. minuti so Celjanke z golom Nikite Privšek vodile že s 13:7 s tremi zaporednimi goli, dvakrat je bila uspešna Maja Klakočer, enkrat pa Anika Strnad. V drugem polčasu so gostiteljice ohranile prednost treh golov, v 56. minuti pa so z novim golom Regnerjeve Žalčankam še enkrat pobegnile na plus šest (26:20), s čimer je bila tekma odločena.

V celjski ekipi je bila s sedmimi goli najbolj razpoložena Regnerjeva, po petkrat sta se med strelke vpisali Alja in Sanja Vrček, medtem ko sta bili v žalski ekipi najbolj učinkoviti Strnadova z desetimi goli, dva manj pa je dosegla Klakočerjeva.

Tekma za 3. mesto, nedelja, 23. aprila, ob 15.00:
MLINOTEST AJDOVŠČINA : ZELENE DOLINE ŽALEC

Finale, ob 18.00:
KRIM MERCATOR : Z'DEŽELE - neposredni prenos na TV Slovenija 2