24. 8. 2017

Celjski rokometaši pokazali nove drese

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji novinarski konferenci odvrgli trenirke in prvič pokazali nov dres. Hkrati so v prostorih podjetja MIK podpisali novo triletno sponzorsko sodelovanje, predstavili vse novince in javnosti razkrili cilje, ki jih imajo v tej sezoni. 

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je v neobičajnem okolju, v proizvodnih prostorih podjetja MIK v Vojniku, predstavil kar nekaj novosti. Celjski klub je že večkrat v preteklosti poskrbel z izbiro inovativnih in malce drugačnih predstavitev ekipe in podobno je bilo tokrat, ko so v Vojniku s podjetjem MIK podpisali novo triletno pogodbo, s katero to podjetje ostaja Zlati sponzor celjskih rokometašev. »Franciju Pliberšku in podjetju MIK se zahvaljujemo za današnje gostoljubje in podpis novega triletnega sodelovanja. Hvala tudi za podporo, ki nam jo nudi že 18 sezon in je poleg Pivovarne eden najzvestejših sponzorjev. Verjamemo, da je to zaradi dobrega dela in sodelovanja, ki je preraslo v partnerstvo. Je pa zanimivost, da je nekaj fantov v ekipi mlajših, kot pa že traja naše sodelovanje. Vsi se tudi spomnimo legendarne reklame z Edijem in »Takšna okna imel bom tudi jaz« in prepričani smo, da bo tudi naše nadaljnje sodelovanje pustilo svoj pečat. Ob tem MIK-u podarjamo manjše darilo, prvi novi dres, hkrati pa vabimo vse zaposlene na prvo domačo tekmo te sezone. Mik tako ostaja zlati sponzor kluba, kar je v današnjih časih izjemno pomembno«, je ob tem povedal podpredsednik Upravnega odbora celjskega kluba, Jernej Smisl.

Tudi Franci Pliberšek je izpostavil dolgoletno tradicijo, za katero je prepričan, da se bo nadaljevala: »Do sedaj smo že 18 let stali ob strani temu klubu in tako bo tudi v prihodnje. Verjamem, da gre za sodelovanje, ki obema partnerjema prinaša več različnih koristi, kot je to bilo npr. v primeru reklame »Takšna okna imel bom tudi jaz«. Reklama se že šest let ne pojavlja več, pa še vedno nas vsi pozdravljajo in poznajo po njej. Podobne želje imamo tudi sedaj in prepričan sem, da bomo skupaj s klubom našli odlične ideje in rešitve za nadaljevanje te zgodbe. Naše podjetje ves čas podpira šport, poleg tega pa smo prisotni tudi na humanitarnem, družbeno odgovornem in kulturnem področju. Gotovo pa je šport in rokomet številka ena tudi pri naših zaposlenih, zato se fantom zahvaljujem za borbenost, ki jo prikazujejo in so navdih. Celjska šola rokometa je izjemna, sam vrh Evrope in veseli smo, da jo podpiramo«. Namestnik generalnega direktorja MIK-a, Uroš Rošer pa je ob tem dodal: »Cilj in vizija MIK-a sta Izboljševanje kakovosti bivanja in s tem, ko smo mi družbeno odgovorno podjetje, skrbimo tudi za razvoj okolja. Ko govorimo o ciljih, v MIK-u opažamo veliko sinergijo z RK Celje Pivovarna Laško. Klub želi biti na vrhu in uspeti v Evropi, podobno pa je tudi pri nas. Oboji bijemo bitko Davida proti Goljatu, vendar glede na izkušnje, znanje in srčnost, ki jo premoremo, predvsem slednja nam omogoča, da posežemo po vrhu in dosegamo izjemne rezultate.«  

Roza dresi v podporo, oziroma z dobrodelnim namenom

Celjski klub, ki je slaba dva meseca nazaj predstavil tudi spremenjeno grafično podobo, je danes predstavil tudi celotno ekipo, s spremembo opremljevalca, kar je sedaj ameriški Nike, pa so premierno predstavil tudi novi dres. Rumeno modra barva je seveda vsem znana in ostaja prepoznavni znak kluba, poleg te bodo dresi prav tako še tradicionalne modre barve, verjetno pa je največje presenečenje roza barva. S temi dresi bo klub nastopal na gostovanjih lige prvakov, hkrati pa bo pomen tega dresa še večji. Celjski klub, ki je znan po svoji dobrodelnosti in podpori številnim organizacijam na tem področju, bo namreč prav s to barvo izražal podobno podporo skozi to sezono. Za kakšne vrste podporo gre, pa nam bodo razkrili v kratkem. Dresi bodo za navijače sicer v prodaji od meseca septembra dalje.

8 novih obrazov v ekipi Branka Tamšeta

Poleg vseh ostalih novosti, so celjski vitezi predstavili tudi vseh šest novincev v klubu, kot tudi dva mlajša igralca, ki sta se prvi ekipi priključila iz lastnih vrst, to sta kadetski reprezentant, 17-letni Domen Makuc (34) in mladinski reprezentant, 19-letni Gregor Ocvirk (98), ki je minulo sezono kot posojeni igralec nastopal za Ormož. Poleg njiju sta med mladimi stalnimi člani še vratar kadetske reprezentance Gašper Dobaj (66) in član mladinske reprezentance Matic Grošelj (14), a sta oba bila del prve ekipe že preteklo sezono. Povsem na novo pa so v klubu torej Črnogorec s poljskim potnim listom, 19-letni desni zunanji Branko Vujović (2, prišel iz Kielc). Naslednji je najboljši strelec slovenskega prvenstva zadnjih let, 23-letno desno krilo Jan Jurečič (3, Krka). Prav tako iz slovenskega prvenstva se je ekipi pridružil 26-letni vratar Aljaž Panjtar (16, Škofja Loka). Dve najbolj izkušeni okrepitvi štejeta 30 let, to sta srbski srednji zunanji igralec Luka Mitrović (20, Velenje) in Francoz srbskih korenin, krožni igralec Igor Anić (39, Saran), s francosko reprezentanco evropski in svetovni prvak, s Kielom pa zmagovalec Lige prvakov. Zadnja okrepitev je mladi španski reprezentant, ki je pred prihodom na priprave osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka, v finalu pa poleg osmih zadetkov dosegel tudi odločilni zadetek, to je 20-letni levi zunanji Daniel Dujshebaev (44, Valladolid). Celotni ekipi, ki v povprečju šteje dobrih 23 let, bo na igrišču poveljeval novi kapetan David Razgor, ki je ob tem dejal: »Danes sem prvič v kapetanski vlogi in če pomislim leta nazaj, ko sem začenjal, da bom sam enkrat na mestu, ki so ga zasedala sama velika imena rokometa, bi se mi zdelo, da je to nemogoče. Zato sem zelo počaščen. V kakšni drugi evropski ekipi, bi bil med najmlajšimi, tu pa sem med tremi najstarejšimi, imamo mlado ekipo, ki pa ima veliko srce in potencial. Potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo ter pridemo na nivo, ki si ga vsi skupaj želimo. Veliko je bilo menjav in to je povsem razumljivo in pričakovano, a cilji so visoki in vsi skupaj moramo sedaj stremeti k temu, da jih dosežemo.«  

Cilji ostajajo visoki

»Celjski klub ima vedno najvišje ambicije, ne glede na to v katerem tekmovanju nastopa in sezona pred nami ni nobena izjema. Letos imamo znova lepo priložnost, saj se bomo v ligi prvakov srečali z ekipami, ki so poleg tega, da so izjemno kvalitetne, tudi atraktivne in želimo si, da bodo dobro napolnile Zlatorog, kar sicer kaže tudi trenutni trend prodaje letnih vstopnic in paketov lige prvakov. Nekatere novosti nam nalagajo še večjo odgovornost, potrudili pa se bomo, da se bodo gledalci pri nas počutili odlično. Mi se jim bomo za podporo trudili oddolžiti na vseh področjih. Imamo mlado, svežo ekipo, za katero verjamem, da je vrhunsko selekcionirana in trenerja, ki je že večkrat dokazal, da zna iz talentov narediti vrhunske rokometaše, ki odhajajo v najboljše svetovne klube. To je seveda naša strategija, vendar je zato potreben čas in potrpljenje. Cilj za prihajajočo sezono tako v Evropi ostaja napredovanje iz skupinskega dela elitne Lige prvakov, cilj v SEHA Ligi korak dalje kot v lanskem letu in cilj v Sloveniji osvojitev vseh treh lovorik«, je o ciljih kluba dodal Jernej Smisl.

Na Branku Tamšetu s sodelavci je v zadnjem mesecu dni največ bremena, da ekipo kar se da hitro spravijo na nivo, ki si ga vsi navijači želijo. Kdor je že spremljal katero izmed trening tekem, je že lahko opazil obrise igre, ki jo bo ta ekipa prikazovala v sezoni, ki se začenja 30. avgusta s prvim krogom SEHA Gazprom lige in gostovanjem pri večnih tekmecih v Velenju. Kako pa vse to vidi Branko: »Cilji morajo vedno biti postavljeni visoko in tako je v Celju edino prav. Hkrati pa moramo seveda biti realni. Vemo, da bo sezona, ki je pred nami, zelo naporna in dolga. Igrali bomo v vseh možnih tekmovanjih, ki so na razpolago, kar je velik privilegij. To smo si zaslužili z igrami v pretekli sezoni, sedaj pa nas v ligi prvakov čakajo ekipe, ki bi si jih lahko želel le v sanjah. Gre za smetano evropskega rokometa in ekipa, ki šteje 23,3 leta se jim bo zoperstavila. Gre za eno najmlajših ekip, ki bo dobila priložnost, da pokaže svoj talent in znanje. Skupaj s sodelavci bomo vse skupaj povezali v celoto, da bomo s predstavami pritegnili navijače in gledalce, kar je v rokometu najpomembneje. Čez slab teden začenjamo s SEHA ligo, ki smo jo lani spoznavali, letos pa bomo vse skupaj poizkušali dvigniti na še višji nivo. Takoj za tem sledi borba za prvo lovoriko, Superpokal Slovenije, kmalu za tem pa steče tudi liga prvakov, ki bo zelo zanimiva in pestra. Bo naporna, a se tega veselimo. V zadnjem delu sezone pa nas čaka težko delo v domačem prvenstvu, ni samo Velenje tisto, ki bo močno, tu sta še vsaj dve ali tri ekipe, ki bodo imele visoke ambicije. Že lani smo videli, da o naslovu ne odločajo le derbiji, zato bo potrebna maksimalna koncentracija. V prvi vrsti pa seveda svoji ekipi, kot pa tudi nasprotnikom želim zdravja, saj če ne bo poškodb in bodo zdravi, bodo igre boljše in zanimive. Hkrati pa bi se želel tudi sam in v imenu fantov zahvaliti Franciju in podjetju MIK za podporo, mi se bomo trudili, da z igrami in odnosom to zaupanje upravičimo. Trenutno še nismo na optimumu, potrebno bo še nekaj dela, a trening tekme so že pokazale obrise, ki jih je ta ekipa sposobna, predvsem obramba, ki jo sam najbolj zagovarjam, pa je tista, ki potrebuje še največ piljenja. Tu imamo še veliko rezerv in verjamem, da bomo kmalu vse skupaj dvignili na nivo, ki si ga želimo.«   

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo torej 30. avgusta začeli s prvim krogom SEHA Gazprom lige in gostovanjem pri večnih tekmecih v Velenju, 2. septembra bo v Slovenj Gradcu superpokalna tekma z Mariborom, 6. septembra pa prva domača tekma, ko v Zlatorog prihaja Meškov Brest.