25. 10. 2017

Vujović in Bezjak obljubljata dobro tekmo s Hrvati

Le še en dan nas loči do prve pripravljalne tekme Slovenije in Hrvaške, ki bo potekala v četrtek ob 18.00 v Stožicah. Pred njo se bo na dveh tekmah predstavilo tudi 44 nekdanjih reprezentantov.

Slovenija in Hrvaška sta v zgodovini odigrali veliko število pripravljalnih in uradnih tekem, zagotovo pa je najbolj znamenita tista z letošnjega svetovnega prvenstva, na kateri so po zaostanku z osmimi zadetki izbranci Veselina Vujovića zmagali z 31:30 in osvojili prvo medaljo za slovenski šport v zgodovini.

Vstopnice za veliki dogodek v Stožicah, na katerem bo tudi veliko spremljevalnega programa, ognja ter dobrodelnosti, saj bo izkupiček od prodanih vstopnic RZS namenila nekdanjemu reprezentantu Nenadu Stojakoviću, so še na voljo na tej povezavi in vseh prodajnih mestih sistema Moje karte. Za zeleni ring jih hitro zmanjkuje, zato vsem zainteresiranim priporočamo, da si čim prej zagotovijo svoje, vsem obiskovalcem tekme pa, da se pred dvorano odpravijo pravočasno.

Zaradi izjemno omejenega števila parkirnih mest v garaži dvorane Stožice svetujemo, da obiskovalci parkirajo na bližnjih parkirnih mestih (Kranjčeva, Žale, Nove Žale, Ekonomska fakulteta, FDV in parkirni hiši WTC in  Modri kvadrat) ali se na pot podajo peš ali z avtobusom. Vsi imetniki vstopnic imajo tri ure pred začetkom in uro po koncu tekme brezplačen prevoz z avtobusi LPP.

IZJAVI PRED TEKMO:

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Žreb za evropsko prvenstvo nam je pomagal, da se za dve pripravljalni tekmi v tem obdobju dogovorimo s Hrvaško in verjetno za to ne bi mogli najti boljšega tekmeca, še posebej, ker bosta ta dvoboja še vedno pod vtisom tistega za bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Ekipe, ki izgubijo, se vselej naučijo več in zagotovo imajo Hrvati z novim selektorjem in vrnitvijo nekaterih igralcev velik motiv. Mi želimo pokazati, da smo zasluženo osvojili medaljo in bomo izjemno motivirani. Na obeh tekmah bom dal priložnost za dokazovanje vsem igralcem."

Marko Bezjak:

"V imenu igralcev lahko povem, da bomo vsi, ki bomo stopili na igrišče, dali vse od sebe in šli na zmago. Tekme proti Hrvaški so vedo nekaj posebnega, saj je prisoten tudi sosedski naboj, je pa pomembno tudi, da ostanemo nepoškodovani ter, da dobimo vpogled v to kako smo trenutno uigrani. Mislim, da se bomo dobro predstavili vsem, ki bodo prišli v Stožice in še enkrat vabim vse tiste, ki si še niso zagotovili vstopnic, da se tekme udeležijo v čim večjem številu."

TEKMI LEGEND

Četrtek, 26. oktobra, ob 16.30:
EKIPA 3 : EKIPA 4

Ob 17.10:
EKIPA 1 : EKIPA 2

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Ob 18.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA