28. 11. 2017

Mariborčani s svežimi močmi na liniji šestih metrov

Moštvo RK Maribor Branik je v svoje vrste privabilo mladega krožnega napadalca Matka Rotima. 24- letni Hrvat je prišel na posojo iz hrvaškega RK Nexe iz Našic.

Ob Žigi Stoparju in Kristjanu Bezgovšku ima trener vijoličastih rokometašev Marko Šibila sedaj na razpolago še tretjega krožnega napadalca Matka Rotima, ki je prišel na posojo iz hrvaškega SEHA ligaša in udeleženca skupinskega dela Pokala EHF, RK Nexe. Močan in visok pivot je tako na treningih kot na obeh tekmah proti Krki in Kopru, na katerih se je že vpisal med strelce, upravičil zaupanje vodstva RK Maribor Branik. 

"Niti malo ne obžalujem, da sem prišel v Maribor. To sem začutil že po prvih dneh mojega prihoda sem. Organizacija v klubu je odlična, trenira se zelo dobro in igralci so me res lepo sprejeli. Izkazalo se je, da Mariborčani iščejo krožnega napadalca, ki bo na parketu lahko zdržal čim več minut, jaz pa to potrebujem za napredek v moji igri." je dejal Rotim, ki mu je bil rokomet "prva ljubezenž" in se z njim ukvarja že od svojega sedmega leta. "Čeprav bi z moštvom Nexe-ja nastopal v močnima SEHA ligi in Pokalu EHF pa menim, da je bila odločitev za igranje v Mariboru prava odločitev. Slovenska liga je zelo močna in borbena, tako da verjamem da je možnosti za napredek obilo. Skratka zelo sem vesel, da sem prišel sem saj je že kar nekaj igralcev, tudi iz Hrvaške, zelo napredovalo z igranjem v tukajšnjem klubu." je zaključil Rotim, ki nosi vijoličasti dres s številko 20.