19. 8. 2018

Kadeti za konec premagali Madžarsko

Slovenska kadetska reprezentanca je evropsko prvenstvo na Hrvaškem sklenila z zmago nad Madžari (26:23) in osvojila končno deveto mesto.

 

Slovenci so se na zadnji tekmi evropskega prvenstva Madžarom uspeli maščevati za poraz v drugem delu tekmovanja, ko so bili naši sosedje boljši z 29:20. Izbranci trenerja Janeza Klemenčiča so vodili od prve minute dalje, saj so uspešno ustavljali madžarske napade in zadevali odprte strele na gol. Prvi polčas se je končal z rezultatom 16:10.


V začetku drugega dela tekme sta ekipi dosegali izmenične zadetke, zadnjih petnajst minut pa so bolje odigrali tekmeci naših rokometašev, ki so se uspeli približati na dva gola zaostanka (24:22). Po minuti odmora so slovenski reprezentanti strnili obrambo in mirno pripeljali tekmo do konca ter se razveselili zmage in končnega devetega mesta na turnirju.


Najboljši strelec naše ekipe je bil Domen Tajnik s šestimi goli.


Norvežani so na tekmi za enajsto mesto premagali Portugalsko (28:24) in ujeli še zadnjo vozovnico za svetovno prvenstvo.


KADETI, EVROPSKO PRVENSTVO

TEKMA ZA DEVETO MESTO

Sobota, 18. avgusta:

SLOVENIJA : MADŽARSKA 26:23 (16:10)

Slovenija: Drobež, Grbič 4, Budja 1, Blagotinšek, Šiško 4, Grmšek, Košec, Cirovič 2, Glavan, Jezernik 4, Tajnik 6, Kljun, Logar, Grobelnik, Rakita, Jerlah 5.

 

VEČ O TEKMI