21. 12. 2019

Korošci odščipnili točko Dobovi

Rokometaši Slovenj Gradca so tik pred novoletnim premorom dobili zalet. Po zmagi proti Izolanom v državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije so v soboto poskrbeli za presenečenje v Dobovi in gostiteljem, ki držijo peto mesto, odščipnili točko (32:32). 

Na reprezentančni premor, ki bo trajal dober mesec, se z zmagami podajajo še Koper, Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško, medtem ko sta si točki razdelili zasedbi Urbanscapa Loke in Jeruzalema Ormoža. 

LIGA NLB, 15. KROG:

Sobota, 21. decembra:
RK MARIBOR BRANIK : RD KOPER 20:29 (9:13)
Velkavrh 6 (3), Ranevski 3; Sokolič 6, Krečič 5 (1).


Igralec tekme: Tilen Sokolič (RD Koper)

Koprski rokometaši so v štajerski prestolnici zanesljivo osvojili obe točki. V podrejenem položaju so bili le v uvodu tekme, v nadaljevanju pa so imeli vse vajeti igre v svojih rokah. Prvi del sezone bodo zavoljo bližnjega evropskega prvenstva v Avstriji ter na Švedskem in Norveškem "prezimili" v zgornji polovici lestvice, Mariborčani pa na predzadnjem mestu.
Mariborčani so povedli z 2:0, v šesti minuti pa prvič pogledali v hrbet tekmecev (3:4). Izbranci gostujočega trenerja Uroša Rapotca so v nadaljevanju dvoboja vselej bili za korak ali dva pred bledimi domačimi rokometaši. V 16. minuti so že vodili z 10:4, njihova prednost pa je v prvem polčasu vseskozi znašala od treh do šestih zadetkov.
Primorci so v drugem polčasu imeli popoln nadzor nad tekmeci, končni izid zgovorno priča o tem.
V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič, v mariborski pa Andraž Velkavrh. Oba sta dosegla po šest golov.
Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, koprska pa bo gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 1. februarja 2020.

IZJAVI PO TEKMI:

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
"Neverjetno je, da smo znova videli tekmo, v katero smo dobro vstopili, nato pa po vodstvu popustili. V slačilnici smo se vse dogovorili, fantje igrajo odlično obrambo, so hitri, a smo vseeno po vodstvu 2:0, takoj popustili. Ne vem, kaj se igralcem zgodi v glavah. Na koncu tekma vedno krene v smer, ko moramo loviti nasprotnika. Težko se je rešiti iz takšne situacije. Tako ali tako težko dosegamo zadetke, kar dokazujejo rezultati s po 20 goli. Čaka nas še veliko dela, moramo se izboljšati."

Uroš Rapotec, trener RD Koper:
"Priznati moram, da smo na zadnjih petih tekmah, če odštejemo Dobovo, delali dobro. Fantje so na treninge prihajali zbrani, dobro trenirali in ves čas vedeli, kaj želijo. Plod tega dela je pozitiven niz, ki skrbi, da se dobra energija prenaša iz tekme v tekmo. Nekako mi je malo žal, da sledi premor. Fantje so dokazali, da se trdo delo obrestuje in da smo konkurenčni."

MRD DOBOVA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 32:32 (15:13)
Markušić 7 (1), Jezernik, Sintič, Florjančič in Kunst po 4; Cvetko 7, Galendža 6.


Igralec tekme: Domen Ošlovnik (RK Slovenj Gradec 2011)

Rokometaši iz Posavja so v prvem delu sezone prikazali sijajne predstave in so z osmimi zmagami in šestimi porazi v zgornji polovici lestvice, česar pred začetkom sezone nihče ni pričakoval.
Na tokratni tekmi se jim je malce zalomilo, v obračunu proti bojevitim Korošcem so osvojili vsega točko, izenačujoči gol pa je v zadnji minuti dosegel Luka Florjančič.
Večji del prvega in v začetku drugega polčasa so bili v rezultatski prednosti gostitelji, a tekmeci so jim neprestano dihali za ovratnik. V drugem polčasu so že zaostajali za štiri gole (14:18), nato pa zaigrali naravnost sijajno in povedli s 23:22.
Izbranci gostujočega trenerja Sebastjana Soviča so v končnici imeli že dva gola prednosti (29:27), gostitelji pa so jih z velikimi napori vendarle ujeli in izenačili na 32:32.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Dorian Markušić, v gostujoči Rok Cvetko, oba sta dosegla po sedem golov.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu v petek, 28. januarja 2020, gostila Urbanscape Loko, ekipa iz Dobove pa bo dan kasneje gostovala v Trebnjem.

IZJAVI PO TEKMI:

Matic Gerčar, MRD Dobova:
"Menim, da smo močnejša in boljša ekipa kot tekmeci, vendar nam tokrat to ni uspelo dokazati. Nekako nismo našli rdeče niti. Osredotočenost v napadu ni bila na naši standardni ravni in izgubljene žoge so nas skoraj stale tekme. Obramba je bila nekoliko boljša, pokazali sta se naša želja in borba. Skozi celotno tekmo smo bili rezultatsko izenačeni. Sicer smo v trenutku imeli vodstvo treh oziroma štirih golov in menim, da bi to morali izkoristiti. A izgubljene žoge in zapravljeni napadi so privedli do izenačenja, zato bo v prihodnje to potrebno popraviti. K vsemu temu je seveda treba omeniti domače in gostujoče navijače za odlično navijanje skozi celotno tekmo. Skupaj smo pričarali odlično vzdušje v naši domači dvorani."

Domen Ošlovnik, RK Slovenj Gradec 2011: 
"Zagotovo smo pričakovali težko tekmo. Na tekmece smo se pripravljali cel teden in mislim, da smo spremljali tekmo na visoki ravni. Če bi nas dan pred obračunom kdo vprašal, če bi želeli točko proti Dobovi, mislim da bi to takoj podpisali, tako pa ostaja grenak priokus, saj smo bili v zadnjih desetih sekundah v napadu za dva gola razlike. Na koncu moramo biti zadovoljni tudi s točko. V Dobovi bo vsakemu nasprotniku težko, nam se je zadnjih 15 minut uspelo zbrati, spoznali smo da lahko zmagamo, da zmoremo, vendar je na koncu še vedno bil en gol premalo."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK TRIMO TREBNJE 22:32 (11:17)
Gačević in Brumen (4) po 7; Dobovičnik 6, Hamidović 5 (1).


Trebanjci so na poplavljeni Obali zanesljivo osvojili novi točki, zadnjeuvrščeni rokometaši iz Izole jim niso povzročili nobenih preglavic na poti do devete zmage v tej sezoni.
Izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla so temelje za zmago postavili že v prvem polčasu. Do 17. minute je bila tekma "odprta" (8:10), nato pa so Dolenjci zaigrali bolj odločno in na veliki odmor odšli s prednostjo šestih golov (17:11).
V drugem polčasu so vseskozi igrali resno in odgovorno ter imeli pod nadzorom gostitelje. V 51. minuti so si priigrali tudi najvišje vodstvo na tekmi (28:17).
V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Anže Dobovičnik s šestimi goli, v izolski pa sta Matjaž Brumen in Spasoje Gačević dosegla po sedem zadetkov.
Zasedba iz Trebnjega bo v prihodnjem krogu gostila Dobovo, izolska pa bo gostovala v Ribnici. Obe tekmi bosta v soboto, 1. februarja 2020.

IZJAVA PO TEKMI:

Ivan Vajdl, trener RK Trimo Trebnje:
"Zasluženo smo visoko zmagali, lahko bi še z višjo razliko. Na tekmece smo se po remiju na prvi tekmi v Trebnjem dobro pripravili. Izoli želim srečno v novem letu."

MRK KRKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:37 (14:17)
Kete (2) in Irman po 7; Šarac 8, Kodrin 7.


Igralec tekme: Josip Šarac (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjski rokometaši so se v minuli sezoni kar dvakrat opekli v dolenjski prestolnici. Najprej so izgubili superpokalno tekmo proti Novomeščanom, nato klonili še na polfinalni tekmi za slovenski pokal proti Velenjčanom, na današnji tekmi pa so osvojili obe točki v Marofu in se na več kot enomesečni počitek odpravljajo s petimi točkami prednosti pred drugouvrščenimi Ribničani, ki bodo tekmo 15. kroga z Velenjčani odigrali šele konec januarja prihodnje leto.
Izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka so v prvem polčasu prikazali toplo-hladno predstavo. Začeli so sijajno, po 18 minutah igre so vodili s 14:7, nato pa vidno popustili in gostiteljem dopustili, da so do polčasa več kot prepolovili visok zaostanek (14:17).
Igralci iz mesta ob Savinji so se v drugem polčasu sprva mučili proti gostiteljem, po vodstvu z 20:18 pa postopoma zlomili odpor žilavih Dolenjcev. Predvsem sijajno so zaigrali v zadnjih petnajstih minutah, najvišjo prednost pa so si priigrali v 57. minuti (37:27).
V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Josip Šarac z osmimi goli, v novomeški sta Andraž Kete in Jan Irman dosegla po sedem zadetkov.
Zasedba iz Novega mesta bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, ekipa iz Celja pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 1. februarja 2020.

IZJAVI PO TEKMI:

Roman Zarabec, trener MRK Krka:
"Čestitke Celju Pivovarni Laško za zmago. Borili smo se, pokazali željo, značaj ter pristop. Žal smo zgrešili nekaj sedemmetrovk in naredili par tehničnih napak, kar je bil razlog, da je nastala razlika, ki so jo Celjani izkoristili. Sicer morajo fantje bolj zaupati vase in svoje sposobnosti. S tem se bo kakovost njihove igre nedvomno dvignila. Lahko rečem, da sem z današnjo tekmo zadovoljen. Vsi smo zdravi in živi."

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Za nas je bilo to nedvomno težko gostovanje. Glede na to, da smo imeli v sredo zahtevno tekmo z Ribnico, glave sigurno niso bile prave. Vidi se, da smo prejeli bistveno več golov kot sicer. Poznalo se je, da v obrambi nismo bili čvrsti, nismo igrali agresivno obrambo, preblizu smo puščali Krkine igralce, a na koncu štejejo le točke. Prišli smo po zmago in z zmago odhajamo iz Novega mesta." 

RD URBANSCAPE LOKA : RK JERUZALEM ORMOŽ 31:31 (17:14)
Jesenko 6, Jamnik 5 (1); Kockek 9, Čudič 8 (1).


Igralec tekme: Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka)

Obračun med Škofjeločani in Ormožani je bil izjemno izenačen in razburljiv, po hudem boju pa se je končal brez zmagovalca.
Obe ekipi pred več kot enomesečnim premorom ostajata v spodnjem delu razpredelnice, ormoška je na sedmem, škofjeloška, ki je že petič v tej sezoni igrala neodločeno, pa je na desetem mestu v 12-članski ligi.
Bližje zmagi so bili izbranci domačega trenerja Roberta Beguša, ki so štiri minute pred koncem vodili za dva gola (31:29), a Prleki se niso dali. Najprej je Gašper Hebar znižal na 30:31, izenačujoči gol pa je v zadnji minuti prispeval njegov brat Martin.
V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Aljaž Jesenko s šestimi in Grega Jamnik s petimi goli, v gostujoči ekipi - med strelce se je vpisalo le šest igralcev - pa je Jure Kocbek dosegel devet, Bojan Čudič pa osem zadetkov.
Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu v petek, 31. januarja 2020, gostovala v Slovenj Gradcu, ormoška ekipa pa bo dan kasneje gostila novomeško Krko.

IZJAVI PO TEKMI:

Jošt Juričan, vratar RD Urbanscape Loka:
"Tekmo smo odlično začeli, garali v obrambi in nekako realizirali strele. Čeprav smo nekaj povsem neoviranih strelov zapravili, smo to popravili v obrambi in nekako do polčasa zadržali tri gole prednosti. Skozi celo tekmo smo bili v prednosti pred Ormožem, vendar nato nekaj odločilnih strelov zgrešili in na koncu iztržili izenačen rezultat. " 

Aleš Zemljič, igralec RK Jeruzalem Ormož:
"Vedeli smo, da bo tekma težka vse do konca. Na začetku tekme smo igrali zelo nesamozavestno. Naša igra je nihala. Naredili smo kar nekaj napak v obrambi in napadu. Pristop v obrambi ni bil pravi. Na koncu smo imeli tudi nekaj športne sreče. Vratar je ubranil nekaj strelov in rezultat je tu." 

Sreda, 29. januarja, ob 19.00:
RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA

LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 15 15 0 0 500 : 327 173 30
2 RD RIKO RIBNICA 14 12 1 1 415 : 376 39 25
3 RK GORENJE VELENJE 14 10 0 4 429 : 376 53 20
4 RK TRIMO TREBNJE 15 9 1 5 412 : 387 25 19
5 MRD DOBOVA 15 8 1 6 448 : 449 -1 17
6 RD KOPER 15 7 1 7 411 : 405 6 15
7 RK JERUZALEM ORMOŽ 15 6 2 7 401 : 433 -32 14
8 MRK KRKA 15 5 0 10 397 : 434 -37 10
9 RK SLOVENJ GRADEC 2011 15 4 1 10 409 : 450 -41 9
10 RD URBANSCAPE LOKA 15 2 5 8 392 : 454 -62 9
11 RK MARIBOR BRANIK 15 3 1 11 369 : 413 -44 7
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 15 1 1 13 369 : 448 -79 3