15. 3. 2019

V soboto zadnje kolo lige NLB

Pred zadnjim kolom rednega dela v Ligi NLB smo odgovore na ključna vprašanja že dobili. Med ekipami ki bodo igrale v ligi za prvaka je še odprt boj za mesta od 2 do 4.


LIGA NLB, 22. KOLO

Sobota, 16. marca 2019, ob 18.00:
KRKA : MARIBOR BRANIK

Klemen Matko, igralec Krke:
"Po sredini uvrstitvi v finale pokala Slovenije, smo dobili še dodatno energijo za zadnjega nasprotnika v rednem delu prvenstva v ligi NLB. Jutri k nam prihaja zelo izkušena ekipa iz Maribora, ki jo sicer dobro poznamo in ima v svoji sredini nekaj izkušenih posameznikov. Vem, da bo to zelo težka tekma, hkrati pa verjamem, da bomo s soigralci dali vse od sebe, ter da bomo navijačem prikazali pravi rokometni derbi."

Filip Jerenec, igralec Maribora Branika:
"Prvi cilj je z uvrstitvijo v končnico za prvaka izpolnjen, a se ne mislimo ustaviti pri tem. Vsaka točka je pomembna in tudi v Novem mestu, kjer nas čaka zahtevno srečanje, si želimo polnega izkupička. Kljub temu, da so imeli rokometaši Krke med tednom še pokalno srečanje, menim da to ne bo olajševalna okoliščina za nas, tako da bomo morali dati svoj maksimum. To bomo tudi storili in menim, da lahko pridemo do nove zmage. Komaj čakamo končnico za prvaka, da se še enkrat pomerimo z najboljšimi moštvi v tej sezoni in da si priigramo vstopnico za Evropo v prihodnji sezoni. Motivacije ne manjka, sedaj še bolj zavzeto in trdo delamo na treningih in verjamem, da se bo to poznalo že na sobotnem srečanju s Krko."


Ob 19.00:
DOL TKI HRASTNIK : TRIMO TREBNJE

Klemen Nunčič, vratar Dola TKI Hrastnika:
"V soboto k nam prihaja ekipa Trima iz Trebnjega. Gre za dobro ekipo, saj se je vse do konca borila za preboj v ligo za prvaka. Mi se na tekmo dobro pripravljamo, saj kože doma pred svojimi zvestimi navijači ne bomo prodali zlahka. Čas je da spet združimo vse moči in pokažemo kar znamo! Vsekakor bi nam točki prišli zelo prav v boju za obstanek."

Benjamin Teraš, trener Trima Trebnje:
"Zadnjo tekmo rednega dela Lige NLB bomo odigrali na vročem terenu pri Dolu, kjer je domača ekipa dokazala, da si zasluži igranje v najmočnejši slovenski ligi, saj so imeli tam z osvajanjem točk vsi nasprotniki težave. Nazadnje je tam padla tudi ekipa Ribnice. Čaka nas težka tekma, v kateri domačini računajo na točke, ki bi jih še približale obstanku, vendar od svojih fantov pričakujem maksimalen pristop in borbenost, da redni del tekmovanja zaključimo uspešno."


SVIŠ IVANČNA GORICA : GORENJE VELENJE

Simon Vidmar, igralec SVIŠA Ivančne Gorice:
"Čaka nas zadnja tekma v rednem delu lige NLB. K nam prihaja ekipa iz Velenja, ki je favorit te tekme. Ničesar nimamo za izgubiti zato smo neobremenjeni, vendar se bomo poskušali pokazati v čim boljši luči in poskusili presenetiti. Ob tej priložnosti pa vabim vse navijače, da nas podprete v čim večjem številu."

David Miklavčič, igralec Gorenja Velenja:
"Pred nami je se zadnja tekma rednega dela pri nasprotniku, ki je na zadnjih tekmah vsem ekipam povzročal veliko težav. Že samo to, da so izločili Ribnico v pokalnem tekmovanju pomeni, da trenutno igrajo odlično. Za nas to gostovanje predstavlja še eno težko tekmo, ki pa jo bomo morali odigrati zelo zbrano in potrpežljivo. Dobro se bomo pripravili in z 100% zavzetostjo odigrali še zadnjo tekmo rednega dela."


JERUZALEM ORMOŽ : RIKO RIBNICA

Tilen Kosi, igralec Jeruzalema Ormoža:
"Riko že vrsto let kroji vrh lige in tudi letos ni drugače, saj so trenutno na visokem drugem mestu in z le tremi točkami zaostanka za vodilnimi Celjani. Med tednom so doživeli poraz v pokalnem srečanju proti Svišu in ostali brez pokalnega Final 4. To dokazuje, da so ob odsotnosti njihovega najboljšega igralca Davida Kovačiča ranljivi. Novega spodrsljaja v državnem prvenstvu si tako ne smejo privoščiti, saj bi v par dnevih ostali še brez boja za naslov prvaka. Ljutomer je za nas srečen kraj in tu sta v tej sezoni že padla Gorenje in Celje. Zakaj ne bi ob naši dobri igri in ob polni dvorani še Riko. Želimo si "tri v vrsto" ekip iz samega vrha lige: Gorenje, Celje, Riko. Seveda bo za to potrebno pustiti vse moči na igrišču, saj imajo Ribničani zelo kvaliteten igralski kader. Sam bi zmage bil zelo vesel, saj bi to bilo darilo ob mojem rojstnem dnevu."

Jan Pucelj, igralec Rika Ribnice: 
"Odhajamo na mogoče najtežje gostovanje ta hip. Ormož je v Ljutomeru premagal tudi Celje. V formi, v kakršni smo, bo potrebno pokazati vse česar smo sposobni, da bi dosegli ugoden rezultat. Tekma bo zelo težka, ampak verjamemo da imamo kvaliteto s katero lahko premagamo Ormož. Komaj čakam tekmo v odličnem vzdušju. Ob tej priliki bi povabil vse naše zveste navijače, da pridejo v čim večjem številu in nam pokažejo podporo, kot so jo včeraj v Ivančni Gorici, mi pa obljubljamo, da jim bomo tokrat vrnili z zmago." 


DOBOVA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Tadej Dular, igralec Dobove:
"V soboto nas čaka še zadnja tekma rednega dela in to proti najmočnejši ekipi prvenstva. Na tekmo se pripravljamo tako kot na vse preostale, s tem da še dodatno odpravljamo napake, ki smo jih delali v Škofji Loki in Kopru, kjer smo igrali zelo slabo. Obljubljamo, da se bomo borili za vsako žogo in si želimo svojo kožo prodati čimdražje. "

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Na zadnjih tekmah smo pokazali obraz, kot se od nas pričakuje. Sedaj si želimo to tudi na prihajajočih tekmah. Ekipa je pokazala kako se bori, pokazala je željo, sodelovanje in vesel sem tega. Nadaljevati moramo v takšnem slogu in ponavljati iz tekme v tekmo. Na Dobovo se pripravljamo maksimalno, razmišljamo samo o tej tekmi, na kateri bomo poizkušali naš pristop in igro še stopnjevati."


Ob 20.30:
URBANSCAPE LOKA : KOPER 2013

Žiga Smolnik, igralec Kopra: 
"Na tekmo z Loko se pripravljamo tako kot na vse ostale. Nasprotnika bomo analizirali in videli od kod preti največja nevarnost ter temu primerno prilagodili taktiko. Seveda gre le za manjše popravke na njihovo igro oz. specifike nekaterih igralcev. Mislim, da je glavno orožje Loke ekipna igra. Vsi igralci so agresivni in nevarni za gol, veliko sodelujejo tudi s krožnim napadalcem in imajo odličen pretok žoge, zato veliko zaključujejo iz krilnih položajev kjer imajo dva zanesljiva realizatorja. Za nas so vse tekme pomembne, če želimo napredovati po lestvici. Definitivno pa gre tu za neposrednega konkurenta od katerega bi nas zmaga nekoliko oddaljila."
LESTVICA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21 18 0 3 689 574 115 36
2 RD RIKO RIBNICA 21 15 3 3 617 546 71 33
3 RK GORENJE VELENJE 21 15 2 4 601 520 81 32
4 RK MARIBOR BRANIK 21 11 4 6 562 543 19 26
5 RD KOPER 2013 21 11 3 7 573 538 35 25
6 RD URBANSCAPE LOKA 21 11 0 10 576 577 -1 22
7 RK TRIMO TREBNJE 21 8 4 9 544 551 -7 20
8 MRK KRKA 21 9 1 11 605 600 5 19
9 RK JERUZALEM ORMOŽ 21 6 1 14 530 578 -48 13
10 MRD DOBOVA 21 6 0 15 569 647 -78 12
11 RK DOL TKI HRASTNIK 21 4 1 16 501 605 -104 9
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 21 2 1 18 556 644 -88 5