30. 8. 2019

Velenjčani v tekmo z dobrimi občutki

Drevi bodo vse oči uprte v Slovenj Gradec, kjer se s Superpokalom Slovenije začenja nova rokometna sezona. Premor je bil dovolj dolg, da so ljubitelji te igre že lačni dobrih predstav, rokometaši pa dokazovanja in zmag. Velenjčani so prepričani, da jim z glasno podporo s tribun lahko uspe osvojiti prvo lovoriko sezone.


“Želja za to sezono je predvsem ta, da smo zdravi. Tako bomo lahko nadaljevali pot od lanske sezone, torej borbeno za vsako žogo in z atraktivno igro do zmag,” 
so misli prvega stratega rumeno-črnih, Zorana Jovičića. “Glede na zmožnosti kluba smo izbrali najboljšo možno ekipo v tem trenutku.” In ta se bo lahko izkazala že danes zvečer na prvem derbiju sezone. Naslednji bo oktobra v Celju, V Rdeči dvorani se bosta ekipi srečali febraurja.  


In kako se bodo lotili Celjanov drevi? “Imamo mlado ekipo in skupni cilj, da iz tekme v tekme napredujemo. Nadaljevali bomo z enakim sistemom kot lani in poskušali s svojim načinom premagati nasprotnika. Želimo si tudi glasne podpore s tribun.”


Velenjčani so prvi superpokalni naslov osvojili pred desetimi leti. Do danes pa v klubsko vitrino dodali še dva (2011, 2012). Obletnica prvega bi bila kot nalašč za novo slavje. “Paziti moramo na njihovo hitro igro in jim vsiliti našo,” razmišlja pred večernim dvobojem David Miklavčič, kapetan RK Gorenje Velenje. “Tekma proti Celju bo imela poseben čar, motiv tu je vedno na najvišjem nivoju.”


Gostitelji tekme pričakujejo, da bo današnji večer pravi praznik rokometa. “Pričakujemo polno dvorano, kjer bo fokus na igri, manjkal ne bo niti spremljevalni program in podelitev nagrad najboljšim iz pretekle sezone,” obljubljajo. Dovolj razlogov, da se zvečer odpravite na izlet do Slovenj Gradca ali ob 20.15 preklopite na Sport Klub.


SUPERPOKAL SLOVENIJE 2019
Slovenj Gradec, 30. 8. ob 20.15

RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO