16. 10. 2019

Priložnost za 2000. gol v sezoni

S tekmo med Koprčani in Celjani se začenja 7. krog Lige NLB. Preostale tekme bodo na sporedu v soboto. Dve tudi v neposrednem televizijskem prenosu. Dvanajsterica bo imela tokrat priložnost, da doseže 2000. gol v tej sezoni. Katero moštvo bo doseglo ta mejnik?


LIGA NLB, 7. KROG


Sreda, 16. oktobra, ob 20.00 (prenos na RTV SLO 2):
RD KOPER : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Bor Breznikar, RD Koper: "Zavedamo se, da v Koper prihaja najboljša slovenska ekipa, ki bo dala vse od sebe, da zmaga. Mi se jim bomo poskušali upreti. Upam, da nam bo k temu pripomogla tudi polna Bonifika in naši zvesti navijači. Naša prednost je vsekakor domač teren."

Kristjan Horžen, igralec RK Celje Pivovarna Laško: ”Zavedamo se, da nas v Kopru čaka zelo zahtevna tekma. Domačini bodo igrali neobremenjeno in nas bodo gotovo želeli presenetiti. Mi na drugi strani moramo edini trening pred tekmo dobro izkoristiti in se pripraviti na nasprotnika. Koper je v dosedanjem delu prikazal nekaj zelo dobrih tekem in morali bomo biti na nivoju, kot smo ga v domačem prvenstvu prikazovali do sedaj v tej sezoni. Z zavzeto in borbeno igro moramo osvojiti obe točki, a še enkrat poudarjam, da se zavedamo, da to ne bo lahko.”

Sobota, 19. oktobra, ob 17.00:
RK MARIBOR BRANIK : RK SLOVENJ GRADEC 2011


Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: »Za nami je vsekakor težko obdobje. Po dveh evropskih tekmah in potovanju smo potrebovali kakšen dan regeneracije, a smo hitro začeli z delom na polno. Vse skupaj smo dobro preživeli, v ekipi je dobro vzdušje, ujeli pa smo tudi dobro formo. Težavo predstavlja poškodba Danija Zugana, a imamo v ekipi igralce, ki ga bodo skušali nadomestiti. Sobotno tekmo s Slovenj Gradcem nestrpno pričakujemo. Nasprotnika dobro poznamo in ga zelo spoštujemo, a v dvorani Tabor ne nameravamo več prepuščati točk, zato se bomo do skrajnosti borili za zmago.«

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenij Gradec 2011: "Dejstvo je, da je Maribor predstavnik Slovenije v Evropskem pokalu, kar pomeni da je z vrha naše rokometne lige. Čaka nas težka tekma, skušali bomo pokazati svoj maksimum v danem trenutku in upamo da bo rezultat ugoden. Želim, da odigramo disciplinirano vseh 60 minut tekme, da ne delamo nepotrebnih napak. Seveda bi si želel obrambo na višjem nivoju kot je bila na zadnji tekmi, mislim da ključ do uspeha je v naši igri v obrambi."


Sobota, 19. oktobra, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RD RIKO RIBNICA


Benjamin Teraš, trener MRD Dobova: "V soboto v goste prihaja odlična ekipa RD Ribnica, ki še ne pozna poraza v letošnjem državnem prvenstvu. Imajo širok kader kakovostnih igralcev, ki narekujejo visok ritem njihove igre tako v obrambi kot v napadu. Zelo dobro so odigrali tudi evropske tekme proti močnim nasprotnikom. Mi moramo v tej tekmi poizkušati kar najbolj omejiti prednosti favoriziranega nasprotnika in se držati svoje igre. S pomočjo navijačev želimo odigrati popolno tekmo."

Sobota, 19. oktobra, ob 19.00:
RK GORENJE VELENJE : RK JERUZALEM ORMOŽ

Sobota, 19. oktobra, ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RD BUTAN PLIN IZOLA

Matija Vrbinac, kapetan RD Urbanscape Loka: “Tekma z Izolo je za nas zelo pomembna, da ulovimo spet pravi ritem. Povečati moramo agresivnost v obrambi in zmanjšati napake v napadu. Tekma bo zagotovo težka, vendar smo odločeni in pripravljeni, da osvojimo dve točki.”

Fredi Radojko, trener RD Butan plin Izola: "Odhajamo v Škofjo Loko, kjer nujno potrebujemo točke. Mislim, da bodo domačini pod večjim pritiskom, kljub temu pa moramo biti osredotočeni predvsem nase. Vem, da smo sposobni odigrati do konca vsaj eno tekmo tako, kot znamo. "


Sobota, 19. oktobra, ob 20.30 (prenos na Sport Klub 3):
MRK KRKA : RK TRIMO TREBNJE

Jan Bevec, MRK Krka: »Zelo se veselimo prihajajoče tekme s trebanjsko ekipo Trima. Lahko vam zagotovim, da smo pred sobotno tekmo sproščeni in se na boj pripravljamo brez večjega pritiska in razmišljamo le o naših kvalitetah in pomanjkljivostih. Predvsem je pomembno, da smo vsi zdravi, samozavestni ter da v ekipi vlada pozitivno vzdušje. Ne oziramo se na trenutni položaj lestvice, saj smo prepričani, da prihajajo tekme, kjer bomo prikazali vpadljiv, všečen in pa zmagovit rokomet. Ekipa trdno zaupa v strokovni štab, saj le tako lahko izpolnimo naše cilje za to sezono. Lepo vabim vse navijače novomeške Krke na tekme v dvorano Marof, saj nam to veliko pomeni.«


Dino Hamidović, igralec RK Trimo Trebnje: 
"Čaka nas še ena težka tekma pri neugodni ekipi Krke, ki je zelo kvalitetna, s čimer je pokazala na gostovanju v Slovenj Gradcu. Gre za posebno tekmo, saj je na sporedu Cvičkov derbi. Vendar mi želimo pokazati pravi obraz in z borbo priti do ugodnega rezultata."