16. 10. 2019

Krog začenjajo na Obali

Primorska drevi gosti prvo tekmo 5. kroga ženskega državnega prvenstva. Preostale tekme bodo na sporedu v soboto. Tudi v ženski konkurenci bo dosežen prvi mejnik - 1000. gol v sezoni. 

1. A DRL ZA ŽENSKE, 5. KROG

Sreda, 16. oktobra, ob 19.00:
Ž.U.R.D. KOPER : ŽRK KRKA NOVO MESTO


Sobota, 19. oktobra, ob 16.00:
ŽRK VELENJE : ŽRK PTUJ


Sobota, 19. oktobra, ob 18.45:

RK KRIM MERCATOR : ŽRK IZOLA


Sobota, 19. oktobra, ob 19.30:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK Z’DEŽELE


Bojan Voglar, trener RK Zelene doline Žalec: »Zavedamo se, da nas čaka izredno trda in nepredvidljiva tekma. Ekipa Celja ima zelo kakovostno in izkušeno ekipo, ki se je v tej sezoni tudi zelo okrepila. Mi imamo letos konstantno težave s poškodbami, ki bodo tudi tokrat skrajšale klop. Morali bomo odigrati dobro v vseh fazah igre, predvsem pa bosta odločali zbranost in disciplina v igri. Želimo si, da bi bila dvorana polna in vzdušje primerno savinjskemu derbiju.«

Ana Jeras, ŽRK Z'Dežele: “Vse kar smo si v tem tednu začrtale, smo na treningih tudi izpolnile. S puncami smo dobro pripravljene. Polne smo adrenalina in komaj čakamo da se tekma začne. Verjemem, da bomo srečanje zapeljale v svojo smer.”

Sobota, 19. oktobra, ob 20.00:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRD LITIJA


Dominik Mrmolj, ŽRK Mlinotest Ajdovščina: “Na Litijo se pripravljamo maksimalno resno, tako kot na vse ostale ekipe. Imajo mlado zasedbo željno dokazovanja. V sezono smo vstopile zelo dobro, v tem ritmu želimo tudi nadaljevati a se zavedamo, da bomo v soboto morale pokazati dobro predstavo, da bo zmaga ostala doma.”