21. 10. 2019

Slovenj Gradec 2011 z gostovanja z dvema točkama

Slovenj Gradec 2011 je na tekmi 7. kroga Lige NLB gostoval v Mariboru, od koder se vrača s pomembnima dvema točkama v boju za srednji del lestvice (31:29). 

LIGA NLB, 7. KROG

Sreda, 16. oktobra:
RD KOPER : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:26 (8:15)


Igralec tekme: Patrik Leban (RK Celje Pivovarna Laško)

Primorci so bili v uvodu tekme enakovredni gostom iz Štajerske. Po izidu 3:3 so na parketu dvorane Bonifika zavladali izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka, ki so predvsem udarno zaigrali v končnici prvega polčasa. V 26. minuti so si po golu Gala Marguča, s petimi zadetki tudi najbolj učinkovitega igralca v prvi polovici tekme, priigrali pet golov prednosti (12:7), na veliki odmor pa so se odpravili z zalogo šestih zadetkov (14:8). Celjani v drugem polčasu niso blesteli, igrali so racionalno in vseskozi imeli nadzor nad tekmeci ter zanesljivo vpisali novi točki na svoj račun. V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Patrik Leban s sedmimi in Marguč s petimi goli, v poraženi pa Jaka Avsec s šestimi in Žiga Smolnik s štirimi zadetki.

Jaka Avsec, igralec RD Koper: ”V prvem polčasu nismo bili skoncentrirani v obrambi kar je nasprotnik znal dobro izkoristiti. V drugem polčasu smo uspeli zadihati in ustaviti njihov nalet, ampak je bila razlika iz prvega polčasa prevelika za morebiten preobrat.”
 
Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško: ”Koper se je pokazal kot zelo trd nasprotnik, kar smo tudi pričakovali, glede na to, da je Celje vsako sezono imel težave v tej dvorani. Prvi polčas smo odigrali čvrsto v obrambi, zadevali iz protinapadov. V drugem polčasu smo poskušali nekoliko prevetriti ekipo, priložnost za igro so dobili igralci, ki običajno dobijo manjšo minutažo. Imeli smo nekaj težav v obrambi, predvsem v igri ena na ena. Koprčani so se nam nekoliko približali, vendar smo razliko vseeno poskušali obdržati in na koncu zmagali.”

Sobota, 19. oktobra:
RK MARIBOR BRANIK : RK SLOVENJ GRADEC 2011 29:31 (15:14)


Igralec tekme: Rok Cvetko (RK Slovenj Gradec 2011)

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so po vsega sedmih minutah igre zaostali za štiri gole (2:6). V nadaljevanj so izboljšali svojo igro in v 24. minuti povedli z 12:9, na veliki odmor pa odšli z najmanjšo možno prednostjo (15:14). V drugi polovici tekme so varovanci gostujočega trenerja Sebastjana Soviča dvignili raven svoje igre in bili v izenačenem dvoboju bolj ali manj vseskozi v rahli prednosti. V 56. minuti so po golu učinkovitega Roka Cvetka, ki je dosegel ducat golov, povedli za dva gola (30:28), prednost pa zadržali vse do konca dvoboja. Odločilni gol za vodstvo z 31:29, kar je bil tudi končen izid, je prispeval Kenan Pajt. V zmagoviti ekipi je bil za Cvetkom najbolj učinkovit Aleksandar Glendža s petimi zadetki, v poraženi sta Nikola Špelić in Tadej Sok dosegla po sedem golov.

Marko Šibila, trener RK Maribora Branika: ”Gostje iz Slovenj Gradca so odigrali dobro tekmo. Bili so zelo borbeni in čvrsti. Mi smo odgovarjali na napačen način, bili smo preveč živčni in posledično nismo uspeli izpeljati tistega, kar smo si želeli. Tekmecu je potrebno čestitati, saj je zasluženo zmagal.”

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011: ”Tekmo je odločilo dejstvo, da smo od prve do zadnje minute delovali kot ekipa. Tekmo smo odlično odprli, videli smo, da lahko igramo z Mariborom. To nam je dalo dodatnega zagona. Tudi, ko se je tekma obračala v smer Maribora, smo se maksimalno borili. Prikazali smo lep rokomet, na katerem moramo graditi v nadaljevanju sezone, konec koncev smo dosegli pomembno zmago, ki tudi meni ogromno pomeni. Mislim, da mi ne bi bilo nikjer lepše zmagati, kot tukaj v Mariboru.”

Sobota, 19. oktobra:
MRD DOBOVA : RD RIKO RIBNICA 26:33 (13:16)


Igralec tekme: Mark Klarič (RD Riko Ribnica)

Izbranci gostujočega trenerja Damjana Škaperja so postopoma lomili odpor v tej sezoni zelo solidnih rokometašev iz Posavja. Od prve do zadnje minute so bili v prednosti, v 44. minuti pa so povedli za sedem golov (25:18) in jasno je bilo, da bosta točki romali v deželo suhe robe. V zasedbi iz Ribnice sta bila najbolj učinkovita Blaž Nosan z desetimi in Jan Pucelj s sedmimi goli, v ekipi iz Dobove pa so Marko Sintič, Dorian Markušić in Vladan Lončar dosegli po pet zadetkov.

Sobota, 19. oktobra:
RK GORENJE VELENJE : RK JERUZALEM ORMOŽ 37:22 (20:9)


Igralec tekme: Vlado Matanović (RK Gorenje Velenje)

Ose so na današnjem dvoboju od prve do zadnje minute imele vajeti igre v svojih rokah. Že po slabih dvajsetih minutah igre so si priigrale prednost sedmih golov (14:7), v tem ritmu pa so nadaljevale vse do konca dvoboja in na koncu zanesljivo premagale goste iz Prlekije. Ti so bili v Rdeči dvorani povsem nemočni, končni izid zgovorno priča o tem. V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Vlado Matanović z desetimi in Ibrahim Haseljić s šestimi goli, v ormoški pa Jure Kocbek s šestimi in Bojan Čudič petimi zadetki.
 
Ibrahim Haseljić, igralec RK Gorenje Velenje: ”Končno smo prikazali igro, ki si jo želimo. Mislim, da smo pokazali, da smo prava ekipa in da se lahko borimo za najvišja mesta. Naša obramba je delovala kot celota, imeli smo razbranjenega vratarja, kar nam je pomagalo, da smo prihajali do lahkih zadetkov in prišli do visoke zmage. Sedaj nas čaka reprezentančni premor, nato pa si želimo, da to igro prenesemo tudi na naslednje tekme, ki nas čakajo.«

Jure Lukman, igralec RK Jeruzalem Ormož: ”Mi smo odigrali zelo slabo, Velenjčani so nas nadigrali v vseh fazah igre. Probleme nam je delal predvsem napad, kjer nismo imeli izdelanih strelov, Velenjčani pa so tako prihajali do lahkih obramb in nas izigrali s hitrimi protinapadi. Razlika se je večala in zmaga je zasluženo ostala v Velenju.”

Sobota, 19. oktober:
RD URBANSCAPE LOKA : RD BUTAN PLIN IZOLA 29:28 (16:9)


Igralec tekme: Aleksander Atanasov (RK Urbanscape Loka)

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so odločno odprli obračun in že po šestih minutah vodili s 5:1, v 20. minuti pa so svojo prednost podvojili (13:5). Gostitelji so imeli do 47. minute absoluten nadzor nad povratniki na prvoligaško sceno, po njihovem vodstvu s 26:21 pa se jim je povsem ustavilo. Primorci so v končnici tekme povsem zadihali za ovratnik gorenjskim rokometašem in se jim v 59. minuti po zadetku Urha Borisa Novaka približali na vsega en gol (28:29), za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo časa. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Aleksander Atanasov z osmimi, v gostujoči pa Vid Miklavec s sedmimi zadetki.

Aleksander Atanasov, igralec RK Urbanscape Loka: ”Tekmo smo začeli zelo solidno. Realizirali smo skoraj vse kar smo vrgli na gol, brez večjih napak odigrali v napadu in obrambi. V drugem polčasu, nam je malo popustila koncentracija in Izoli smo pustili, da se nam približa na gol razlike. Na koncu smo s kančkom sreče, le izvlekli dve točki na domačem terenu."

Vid Miklavec, igralec RD Butan plin Izola: ”V prvem polčasu ne vem kaj se je dogajalo z nami. Domačini so igrali njihovo hitro igro in kaznovali vsako našo napako. V drugem polčasu smo se zbrali, zmotivirali, dobili ponoven zagon in odigrali tekmo kot znamo igrat. Na koncu nam je malo zmanjkalo, da bi lahko presenetili z zmago. Rad bi se zahvalil našim navijačem, mislim, da so velik del naše ekipe. Zasluženi so, da smo se vrnili v igro s tako energijo kot smo se."

Sobota, 19. oktobra:
MRK KRKA : RK TRIMO TREBNJE 20:24 (10:10)

VEČ O TEKMI

Igralec tekme: Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje)

Prva polovica dvoboja in uvod v drugi polčas sta bila povsem enakovredna, po izidu 12:12 pa so na parketu zagospodarili izbranci gostujočega stratega Ivana Vajdla in v 38. minuti povedli s 16:13. Do konca dvoboja so imeli vseskozi prednost od dveh do štirih golov, po njihovem vodstvu s 24:19 v 58. minuti pa je bilo docela jasno, da se bo lokalni obračun končal z zmago Trebanjcev. V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Udovič s šestimi in Leon Rašo s petimi goli, v novomeški pa Jernej Avsec s petimi in Andraž Kete s štirimi zadetki.

Roman Zarabec, trener MRK Krke: ”Čestitam ekipi Trima za zmago, saj so pokazali več zrelosti od nas. Mislim, da smo bili tako v fazi napada kot v obrambi enakopraven nasprotnik, zagotovo pa so tekmo na stran Trima prevesile obrambe njihovega vratarja Aleksandra Tomića. Kot sem že omenil, smo v ključnih trenutkih popustili, saj je prednost gostov narasla prav v trenutkih naše nezbranosti.”

Ivan Vajdl, trener RK Trimo Trebnje: ”Vsake zmage smo zelo veseli. Vedeli smo, da bo težka tekma, saj ima Krka le svoje kvalitete. Mi sicer nismo delovali ravno najboljše, saj smo v fazi napada naredili kar nekaj napak, ampak na koncu štejejo le točke in čestitam svojim fantom za pomembno zmago.”