21. 10. 2019

Zorman in Žvižej se bosta poslovila v krogu prijateljev

V dvorani Zlatorog v Celju se bo v četrtek trlo nekdanjih in zdajšnjih rokometnih zvezdnikov. Na poslovilni tekmi Uroša Zormana in Luke Žvižeja bodo nastopila zares velika imena tega športa, Rokometna simfonija se bo v mestu ob Savinji pričela ob 19.15.

Prireditelji obljubljajo dogodek "par excellence" v režiji nekdanjih in zdajšnjih velikanov rokometne igre, pred osrednjo tekmo zvezdnikov, ki bo imela tudi humanitarni značaj, pa se bo ob 16. uri pričela še prva uradna tekma slovenske rokometne reprezentance na vozičkih, ki se bo pomerila s Hrvaško. Vstopnice gredo za med, doslej so prodali že več kot 3000 vstopnic.

"Sprva sem bil ob ideji agencije Sportanzo, da se priredi poslovilna tekma, malce skeptičen. Zdaj sem prepričan, da je pred nami izjemen in zares poseben dogodek v vseh pogledih. Na njem se bom srečal s svojimi številnimi nekdanjimi soigralci in veliki tekmeci na rokometnih igriščih, predvsem pa sem vesel, da bom svojo zadnjo tekmo odigral v krogu prijateljev in ljudi, ki mi veliko pomenijo," je na današnji zadnji novinarski konferenci v Zrečah pred četrtkovo poslovilno tekmo v Celju dejal Zorman. "Pred nami je dogodek, ki ga rokometna Slovenija še ni doživela, v ospredju pa bo druženje in obujanje spominov," je dodal Žvižej.


Zorman in Žvižej sta mladi legendi slovenskega rokometa. Prvi je odigral 225 tekem v dresu slovenske reprezentance, kar je absolutni rekord, drugi pa je s 702 doseženima goloma najbolj učinkovit strelec v zgodovini reprezentančnega rokometa.

Oba tudi po koncu igralske kariere ostajata zvesta rokometu. Zorman je trenutno prvi asistent selektorja slovenske izbrane vrste Veselina Vujovića in slovitega Talanta Dušebajeva pri poljskem prvaku Vive Kielce, Žvižej pa je eden od pomožnih trenerjev Tomaža Ocvirka pri matičnem klubu Celju Pivovarni Laško.


Vodja Zormanove ekipe bo Zoran Janković, trenerji Zvonimir Serdarušić, Kasim Kamenica, Robert Beguš, Bojan Čotar, Boštjan Makovec in Tine Svetic. Tehnični vodja bo Radivoje Stanić, fizioterapevt pa Žan Rant Roos. Trenerski štab Žvižeja bodo sestavljali Boris Denić, Branko Tamše, Mišo Toplak, Vladan Matić in Herman Wirth, za dobro zdravstveno počutje ekipe pa bosta zadolžena Gorazd Žužek in Vladimir Radulović.