22. 10. 2019

Med rokometno simfonijo se bodo prvič predstavili rokometaši na vozičkih

Med četrtkovo rokometno simfonijo, poslovilno tekmo Luke Žvižeja in Uroš Zormana v celjski dvorani Zlatorog, bo slovenska reprezentanca na vozičkih odigrala prvo mednarodno tekmo, pomerila se bo s Hrvaško izbrano vrsto. Ob tem bodo zbirali drese rokometnih zvezdnikov, zbran znesek pa bo namenjen nakupu športnih invalidskih vozičkov.


Rokomet na vozičkih he športnikom invalidom, predvsem košarkarjem, leta 2017 prvič prestavil slovenski rokometni strokovnjak Tone Barič, v marcu 2019 pa se je pod vodstvom nekdanje slovenske reprezentantke Maje Užmah, nekdaj Šon, v sodelovanju z javnim zavodom Socio in Društvom paraplegikov JZ Štajerske, oblikovala prva slovenska rokometna ekipa na vozičkih.

Prvotna ekipa je najprej delovala v lokalnem okolju, kasneje pa so se pridružili športniki iz preostalih regij ter trener Barič. Igralci trenutno trenirajo enkrat mesečno, saj se aktivni tudi v drugih športih, kot so atletika, košarka, potapljanje itd.


Prvim treningom so sledile predstavitve panoge na raznih športnih dogodkih, povezanih z rokometnimi klubi Celje Pivovarna Laško, Z'Dežele in Gorenje Velenje ter Rokometno zvezo Slovenije.

V sklopu rokometne simfonije se bo slovenska ekipa prvič pomerila s hrvaško izbrano vrsto. Tekma se bo začela ob 16. uri v celjski dvorani Zlatorog. V uvodnih minutah se bosta rokometašem invalidom na parketu pridružila tudi Luka Žvižej in Ivano Balić.

Sočasno bo potekala tudi akcija zbiranja sredstev za nove športne invalidske vozičke. V času tekme bodo prireditelji tako prodajali drese nastopajočih gostov, članov ekip Žvižeja in Zormana, po enotni ceni 80 evrov, zbran znesek bo namenjen nakupu športnih invalidskih vozičkov.

V slovenskem moštvu, ki ga bo vodil trener Barič, so Nenad Stojaković, Enis Musić, Matej Lednik, Vinko Hren, Aleš Povše, Janez Hudej, Simon Gračner, Boris Hebar, Aljoša Škaper, Klemen Lokar, Toni Zakrajšek in Nejc Stakne.


MEDNARODNA TEKMA V ROKOMETU NA VOZIČKIH

Četrtek, 24. oktobra ob 16.00
SLOVENIJA : HRVAŠKA