24. 11. 2019

Gorenje Velenje z remijem v skupinski del Pokala EHF

Rokometaši Gorenja Velenja so uspešno prestali gostovanje v Skopju v 3. krogu kvalifikacij Pokala EHF. V makedonski prestolnici so proti Metalurgu vpisali neodločen izid (23:23), po zaslugi uspeha na domačem igrišču s petimi zadetki prednosti (24:19) pa s skupno zmago napredovali v skupinski del omenjenega tekmovanja. 

Velenjski rokometaši so se prvič po sezoni 2014/15 prebili v skupinski del pokala EHF, v tisti sezoni pa so celi igrali na finalnem turnirju. Glavnino dela so ose opravile na prvi tekmi, ko so pred domačimi gledalci slavile zmago s 24:19, v Skopju pa so zdržale vse nalete Metalurga.

Gostitelji so tekmo začeli zelo poletno in hitro povedli s 3:0. Dober začetek Metalurga je prebudil igralce Zorana Jovičića, ki so ujeli ritem, stik s tekmeci pa držali pred po zaslugi Matica Verdinka, ki je do sredine polčasa in izida 8:7 dosegel kar pet golov. Vseeno so domačini na odmor šli s tremi goli prednosti (13:10).

Velenjčani so se v drugem polčasu vrnili v igro pri 15:15, a so vseeno ves čas lovili tekmece. Ti so ob zaključku tekme vodili z 21:19, toda Gorenje se ni predalo in v izdihljajih iztržilo nedoločen izid, s katerim so potrdili zanesljivo pot v skupinski del pokala EHF. Gol za 23:23 je devet sekund pred koncem dosegel Miha Kavčič.

Verdinek je bil na koncu z devetimi goli prvi strelec tekme.

Tekmovanje v skupinskem delu se bo začelo februarja prihodnje leto. Žreb bo v četrtek, 28. novembra, na Dunaju.