9. 12. 2020

Trebanjci prvič poraženi na evropskem parketu

Rokometaši trebanjskega Trima so doživeli prvi poraz v skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Rokometno mero so jim vzeli igralci iz Bitole. Pred tem so izbranci Uroša Zormana na kolena položili madžarsko Tatabanyjo in pred tednom Eurofarm Pelister.

Trebanjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 9. februarja prihodnje leto, tedaj bo gostila nemški Rhein Neckar Löwen. Termini tekem proti Gudmeju, Kadetten Schaffhausnu in Rhein Neckar Löwnu, ki so bili prestavljeni zaradi okužb igralcev z novim koronavirusom, še niso znani.

Obračun v Severni Makedoniji je minil v znamenju gostiteljev. Dolenjci so bili enakovredni do 23. minute, po zaostanku z 11:13 pa se jim je povsem ustavilo. Pobudo so prevzeli gostitelji, ki so si do konca polčasa priigrali šest golov prednosti (20:14) z izjemnim izkoristkom strelov (20-23).

Zormanovi izbranci tega visokega primanjkljaja v zadetkih v drugi polovici tekme niso zmogli nadoknaditi. Gostitelji, ki jih vodi Željko Babić, sicer dober poznavalec slovenskega rokometa in nekdanji trener velenjskega Gorenja, so bili vselej za korak pred Trebanjci in jim prizadejali prvi poraz na mednarodni sceni v tej sezoni. Trebanjci so si največji zaostanek pridelali v končnici tekme (24:33).

V trebanjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Leon Rašo z osmimi goli, Özgür Sarak in Dino Hamidović sta dosegla po štiri zadetke.

Marko Mežnaršič, pomočnik trenerja RK Trimo Trebnje:
"Čestitke nasprotnikom za zmago. Odigrali so zelo dobro. Po porazu v Ljubljani so nas vzeli zelo resno. Mi danes nismo imeli možnosti za zmago."

Gal Cirar, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Tekmo smo izgubili v prvem polčasu, saj smo zadnjih nekaj minut naredili preveliko razliko. Tako se je končalo z zmago Makedoncev."

EHF LIGA, 6. KROG (SKUPINA D):

Torek, 8. decembra (Hala Boro Čurlevski, Bitol, S. Makedonija):

RK Eurofarm Pelister – RK Trimo Trebnje 33:26 (20:14)
RK Eurofarm Pelister: Trajkovski, Čanevski, Mandalinić 11, Velkovski 3, Radović 1, Gradjan 4, Madzovski 4, Kusan 6, Vegar, Perić 1, Tankoski, Kukoski, Markoski, Ojleski, Stjepanović, Kosteski 3, Maraš.
RK Trimo Trebnje:  Tomić 5 obramb, Brana 3 obrambe; Sarak 4, Potočnik 3, Dobovičnik, Didovič, Grbić 1, Rašo 8, Hamidović 4, Kotar, Cirar 3, Florjančič 1, Grojzdek, Udovič 2, Kamnikar, Višček.