29. 1. 2020

Znani tekmeci in razpored kvalifikacij za olimpijske igre

Z osvojenim četrtim mestom na nedavnem evropskem prvenstvu si je slovenska moška članska reprezentanca zagotovila eno izmed dveh prostih mest v kvalifikacijah za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu. Zanje se bo med 17. in 19. aprilom v družbi Alžirije, Nemčije in Švedske borila v Berlinu.

Slabe štiri mesece pred odločilnimi boji je znan razpored kvalifikacij. Uvodni dan se bodo izbranci Ljubomira Vranješa po robu postavili Alžircem. Rokometaši iz Afrike so na tamkajšnjem prvenstvu, ki je potekalo v istem časovnem obdobju kot Euro, osvojili tretje mesto, potem ko so v polfinalu s 27:30 klonili proti Egiptu, kasnejšemu prvaku.

Dan za tem bodo fantje izpod Alp v Max Schmeling Halle nasproti stali gostiteljem Nemcem, ki so na minulem evropskem prvenstvu osvojili peto mesto, v nedeljo 19. aprila pa jih čaka še obračun s starimi znanci Švedi. Slovenija in Švedska sta si nasproti stali nedolgo nazaj. Na tekmi drugega kroga prvega dela EP so bili na koncu slovenski fantje boljši z 21:19.

Vzporedno z berlinskim, bosta potekala še dva kvalifikacijska turnirja – v norveškem Trondheimu (Norveška, Brazilija, Čile, Južna Koreja) in Pariz (Francija, Hrvaška, Tunizija, Portugalska). Iz vsake skupine bosta na olimpijado, ki bo v japonski prestolnici potekala med 24. julijem in 9. avgustom, napredovali po dve izbrani vrsti.
KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE (Berlin, Nemčija)
1. krog, petek, 17. aprila:
SLOVENIJA : ALŽIRIJA
NEMČIJA : ŠVEDSKA

2. krog, sobota, 18. aprila:
NEMČIJA : SLOVENIJA
ŠVEDSKA : ALŽIRIJA

3. krog, nedelja, 19. aprila:
ALŽIRIJA : NEMČIJA
ŠVEDSKA : SLOVENIJA