26. 6. 2020

Kadeti januarja na EP v Celju, mladinci v Poreču

Na zadnji seji sezone 2019/20 je izvršni odbor evropske rokometne zveze (EHF) potrdil nove datume evropskih prvenstev za fantovske mlajše selekcije, ki bi sicer morala potekati to poletje. Izbrani vrsti do 18 in 20 let se bosta na parket podali januarja 2021.

Evropsko prvenstvo do 18 let, ki ga bo v dvoranah Golovec in Zlatorog gostilo Celje, bo na sporedu med 14. in 24. januarjem prihodnje leto. Žreb v začetku marca je slovensko vrsto, ki jo bo vodil Sandi Markl, za začetek posadil v skupino A, skupaj z Islandijo, Srbijo in Italijo. "V prvi vrsti si želimo uvrstitve med najboljših osem ekip, kar bi bilo ugodno tudi za generacijo, ki prihaja za temi fanti. S tem bi ji omogočili nastop na evropskih olimpijskih dnevih mladih in tako Sloveniji še naprej zagotovili stik z velikimi tekmovanji," je tedaj po plesu kroglic v celjskem Narodnem domu dejal Markl. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Nov termin, obenem pa tudi lokacijo prvenstva, je dobila še fantovska reprezentanca do 20 let. Mladinsko tekmovanje bi po prvotnem načrtu moralo potekati v Italiji in Avstriji, a so se pri EHF odločili za spremembo. V lovu za lento organizatorja je Hrvaška premagala Italijo in Izrael. Tekmovanje bo v Poreču na sporedu med 7. in 17. januarjem 2021, Slovenci pa se bodo pod vodstvom Saše Prapotnika uvodoma v skupini C pomerili z Italijani, Hrvati in Španci.

Evropska rokometna zveza je obenem potrdila, da kljub koledarskem letu zamika ne bo spremenila starostne omejitve. Na kadetskem prvenstvu v Celju bodo tako tekmovali rokometaši, rojeni leta 2002 in mlajši, na mladinskem pa dve leti starejši fantje (rojeni leta 2000 in mlajši).