28. 6. 2020

Slovenske podprvakinje z novim trenerjem in prvo okrepitvijo

Ajdovski Mlinotest, ki je v minuli sezoni državnega prvenstva osvojil drugo mesto, se bo v novo sezono podal z novim trenerjem. Klop mlinark je zasedel Miha Mohorčič. V mestu burje so poskrbeli tudi za prvo okrepitev, tja se seli Veronika Leški (165 cm, 1995).

34-letni Mohorič v Ajdovščini ni novinec, saj je v zadnjih dveh sezonah opravljal naloge pomočnika glavnega trenerja Deana Kovšce. Novi pomočnik glavnega trenerja članske ekipe je postal dve leti mlajši Jan Žbogar, ki je v Ajdovščini v dveh obdobjih igral za moško člansko ekipo, nazadnje pa vodil mlajše selekcije v RK Šempeter Vrtojba. V strokovnem štabu primorske zasedbe tudi v prihodnje ostaja Aleksander Lapajne, ki bo še naprej zadolžen za telesno pripravljenost igralk in videoanalitiko in pripravo na tekme. V strokovnem štabu še naprej ostajajo tudi kineziologinja Tadeja Kovač, vodja moštva Jože Rebek in fizioterapevt Peter Kompara.

Prva okrepitev Mlinotesta je 25-letna Veronika Leški. Svojo športno pot je srednja zunanja igralka začela v koprskem klubu, minule štiri sezone pa preživela v dresu novomeške Krke. V zadnji sezoni je organizatorka igre zanjo v državnem prvenstvu odigrala 11 tekem in dosegla prav toliko zadetkov. Nekdanja reprezentantka mlajših starostnih selekcij se lahko pohvali tudi z enim nastopom v dresu slovenske članske izbrane vrste.