26. 8. 2020

Velenjčanke s štirimi okrepitvami

Zasedba ŽRK Velenje, ki je v minuli sezoni 1. ženske rokometne lige osvojila sedmo mesto, se bo v novo sezono podala močnejša za štiri rokometašice. Novinke v ekipi Snežane Rodić so Leila Dobrotinšek, Klara Brglez, Sara Borišek in Aleša Franc.


Prve tri se v Velenje selijo iz Celja. Dobrotinškova, levokrilna igralka, ki bo septembra dopolnila 21 let, in dve leti starejša leva zunanja igralka Brglezova sta za klub iz mesta ob Savinji igrali na celotni dosedanji športni poti. V zadnji sezoni jima je tam družbo delala tudi Boriškova. Slednja, ki igra na mestu desne zunanje, je športno pot začela v Zagorju, kjer je igrala vse do prestopa v Celje. Vmes je bila kot starejša deklica A posojena v Nazarje. V zadnji sezoni je v članski ligi dosegla 22 golov na 14 tekmah, v mladinski konkurenci pa 59 na 10 nastopih.


Iz mariborskega drugoligaša Branika se v Šaleško dolino vrača Francova. Krožna napadalka, ki šteje 21 let, je prve rokometne korake naredila pri DRŠ Alen Mihalj, velenjski zasedbi pa se pridružila v sezoni 2015/16, ko je nastopala za mladinke in članice.


"Priprave potekajo po začrtanem planu. Uspeli smo zadržati celotno ekipo iz lanske sezone, ki pa smo jo nadgradili s prihodom štirih novih igralk in lahko rečem, da sem z videnim do sedaj zelo zadovoljna. Uvodni, najtežji del je že za nami in v generalno gledano lahko rečem, da so dekleta skozi poletje pridno trenirale in prišle na začetek priprav dobro pripravljene. Trenutno treniramo v domači Rdeči dvorani in delamo predvsem na tehnično – taktičnem delu. Želim si, da se štiri novinke čim hitreje uigrajo z ostalimi dekleti in na ta način nadgradimo, delo iz prejšnje sezone. Poleg treningov so v času priprav planirane še pripravljale tekme. Teden dni pred začetkom priprav pa se bomo odpravile na team building na slovensko obalo, kjer bomo že tako dobro atmosfero v ekipi le še utrdile," je za uradno klubsko spletno stran povedala velenjska trenerka Rodićeva.