25. 9. 2020

Dolenjski derbi Trebanjcem, vijolični boljši v Ljubljani

Po štirih tekmah Lige NLB rokometaši Trima Trebnjega ostajajo pri polnem izkupičku. V petek so v domači dvorani na dolenjskem derbiju uspeli zajeziti novomeško Krko (32:27). Z zmago manj se lahko pohvalijo Mariborčani, ki so bili isti dan uspešni na Kodeljevem (32:25).

Krog se bo nadaljeval v soboto, ko bodo na sporedu tekme v Kopru, Slovenj Gradcu, Ormožu in Škofji Loki. V nedeljo bodo v Dobovi gostovali še Celjani.

LIGA NLB, 4. KROG:

Petek, 25. septembra:
RK TRIMO TREBNJE : MRK KRKA 32:27 (13:12)
Kotar 7, Grbič in Dobovičnik po 5; Kukman 6 (2), Jakše (1) in Rašo po 4.


Igralec tekme: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje)

Dolenjski obračun se je končal z zmagoslavjem papirnatih favoritov iz Trebnjega, a njihova pot do dveh točk je bila veliko težja, kot so pred tekmo pričakovali. Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so dolgo časa lomili odpor tekmecev iz bližnjega Novega mesta, dokončno pa so ga zlomili šele v drugi polovici tekme.
Gosti so sijajno odprli tekmo in po petnajstih minutah igre vodili s 7:5, prvič so gostiteljem v hrbet pogledali v 22. minuti, ko je David Didovič zadel za vodstvo z 9:8. Gostitelji so nekoliko lažje zadihali v začetku drugega polčasa, ko sta Anže Dobovičnik in Darko Cingesar povišala na 17:13.
Kazalo je na zanesljivo zmago domače ekipe, sploh po tem, ko je v 41. minuti povedla za pet golov (22:17). A Novomeščani niso vrgli puške v koruzo, še naprej so se trdovratno upirali v tej sezoni zelo okrepljenim Trebanjcem, ki so na koncu vendarle dosegli vnaprej načrtovano zmago.
V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Kotar s sedmimi, v novomeški pa Tilen Kukman s šestimi goli.
Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 3. oktobra, gostila ormoški Jeruzalem, trebanjska pa bo dan kasneje gostovala pri Celju Pivovarni Laško.

IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Čestitke fantom za novi dve točki, Novomeščanom pa za korektno in borbeno odigrano tekmo. Za nami je zelo težka tekma, v kateri so se tekmeci izkazali za izjemno zahtevne. Pred nami je že evropski obračun z Madžari, na katerega se bomo čim bolje pripravili."

Roman Zarabec, trener Krke:
"Čestitke Trimu Trebnjemu za zmago. Borili smo se po svojih močeh. Trebanjci veljajo za zelo telesno močno ekipo, mi pa ob tem dozorevamo. Igra bi bila lahko tudi boljša, a razlika s tokratnimi tekmeci se trenutno precej pozna."

RD LL GROSIST SLOVAN : RK MARIBOR BRANIK 25:32 (11:13)
Slatinek Jovičič 8 (4), Tufegdžić in Martinović po 4; Budja 9, Rakita 6.


Igralec tekme: Izidor Budja (RK Maribor Branik)

Ljubljančani so po porazih proti tekmecem iz Celja, Velenja in Izole doživeli še četrti poraz v nizu, v minuli sezoni zelo bledi Mariborčani pa so dosegli že tretjo zmago na uvodnih štirih tekmah in so na visokem četrtem mestu v 14-članski Ligi NLB.
V prvem polčasu se je na Kodeljevem odvijal izenačen in povsem enakovreden boj. V rahli rezultatski prednosti so bili Mariborčani, a Ljubljančani so bili blizu, zaostajali so največ za dva gola.
V 48. minuti je bila tekma povsem odprta (18:19), nato pa so na moščanskem parketu zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Siniše Markote in v 53. minuti povedli s 24:19 in razrešili vse dvome o svoji zmagi.
V mariborski ekipi je bil najbolj učinkovit Izidor Budja z devetimi goli, v ljubljanski je en zadetek manj dosegel Enej Slatinek Jovičić.
Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 2. oktobra, gostila Slovenj Gradec 2011, Slovan pa bo se dan kasneje v gosteh pomeril z Ljubljano.

IZJAVI PO TEKMI:

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"Čestitke Mariboru Braniku! Igra zelo dober rokomet, kar pa za nas velja le v določenih trenutkih. V določenih obdobjih igramo dobro, nato pa nam igra zelo pade. To je preprosto premalo, da bi lahko premagali ekipo, kot je trenutno mariborska."

Siniša Markota, trener Maribora Branika:
"Čestitke moji ekipi. Mislim, da smo tokrat zasluženo zmagali. Vidi se, da je ekipa LL Grosista Slovana zelo kakovostna ekipa, ki pa je proti nam igrala v krču, najverjetneje zaradi treh porazov na začetku sezone. Čestitam jim za korektno odigrano tekmo in jim želim vse dobro v nadaljevanju sezone."

Sobota, 26. septembra, ob 19.00:
RD KOPER : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"K nam prihaja ekipa iz Ljubljane, ki je na vseh treh dosedanjih obračunih drago prodala svojo kožo. Zelo me je presenetila. V napadu Ljubljančani igrajo borbeno, kolektivno. Ampak mi se moramo ukvarjati z našo igro. Popraviti moramo napake, ki smo jih naredili v Ormožu. Pokazati moramo lepo predstavo pred domačo publiko."

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"Koper po igralskem kadru spada v vrh Lige NLB, tako da nas čaka težka tekma. Mi na trenutke igramo dobro, imamo pa še zmeraj preveč črnih lukenj. Verjamem, da jih bo manj in če bo tako, nas čaka zanimiva tekma."

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD BUTAN PLIN IZOLA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"Pričakujemo izjemno težko tekmo z Butan plinom Izolo, ki prihaja v Slovenj Gradec že s tremi osvojenimi točkami. Naš cilj je enak, kot bo tudi na vsaki naslednji tekmi - želimo zmagovati, prikazati največ, česar smo zmožni, in uživati v igri."

Fredi Radojković, trener Butana plina Izole:
"Slovenj Gradec se je do sedaj predstavil v dobri luči, mi pa imamo še vedno velika nihanja. Tekma bo za nas izredno težka. Še vedno imamo tudi nekaj poškodovanih igralcev, a kljub temu se na tekmo z namenom odpravljamo z željo, da jo odigramo po naših najboljših močeh in poskušamo presenetiti."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD RIKO RIBNICA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
"Še vedno je naš osnovni cilj obstanek v ligi, tihe želje pa segajo po končnem šestem mestu, kar menim, da nam ob dobrih predstavah v nadaljevanju sezone uspe doseči. V prvih treh tekmah smo prikazali nekaj odličnih minut, pa tudi nekaj naših slabosti, katere so predvsem spretno izkoristili rokometaši Trima Trebnjega, ki so nas ugnali ob košarkarskem izidu. Želja na naslednji tekmi proti Ribnici je, da poskušamo skozi celotno tekmo igrati v istem ritmu ter, da se izognemo črnim minutam, ki nas lahko drago stanejo. O moštvu Rika Ribnice ne gre izgubljati besed. Ekipa že dobrih pet let ali več posega po najvišjih mestih v državi in ima kvalitetno zasedbo, ki bo znova krojila sam vrh lestvice Lige NLB. V Ormož gostujoča zasedba prihaja v vlogi favorita, ne glede na to, da je izgubila zadnjo domačo tekmo proti Trebanjcem. Tekmeci si še enega spodrsljaja ne smejo privoščiti in bodo na Hardeku zagotovo zaigrali maksimalno motivirani. Mi smo od vseh tekmecev, ki prihajajo na Hardek, tega že tako ali tako navajeni. Vse ekipe Lige NLB želijo zmagati v naši trdnjavi, ker zmagati na najbolj vročem terenu v Sloveniji je za vsakega rokometaša in klub nekaj posebnega. Seveda se želimo naši publiki tudi tokrat predstaviti v čim boljši luči in se favoriziranemu tekmecu upirati čim dlje časa. Če pa se nam prikaže priložnost za presenečenje, smo dovolj izkušeni, da ponujeno priložnost zagrabimo z obema rokama."  

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
Pomembno je, da ta teden dobro treniramo in se pripravimo na Jeruzalem Ormož. Upam, da se nekateri poškodovani igralci vrnejo do konca tedna, saj pričakujem trdo tekmo v kateri bomo morali držati visok tempo vseh 60 minut.”

Ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Gorenje Velenje bo igralo brez Matica Verdinka, ki se je huje poškodoval in mu želim čimprejšnje okrevanje. Na zadnji tekmi smo del tekme odigrali odlično, a bo na sobotni tekmi za zmago potrebno odigrati še bolje."

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 
"V soboto nas čaka neugodno gostovanje v Škofji Loki. V pripravljalnem obdobju smo se z Urbanscape Loko pomerili na prijateljski tekmi. Zavedamo se, da tokratni tekmeci igrajo zelo hitro. Vsekakor se na tekmo dobro pripravljamo.”

Nedelja, 27. septembra, ob 20.00:
MRD DOBOVA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Benjamin Teraš, trener Dobove:
"V nedeljo gostimo serijskega državnega prvaka in rednega udeleženca Lige prvakov, RK Celje Pivovarna Laško. Ekipa iz Celja je absolutna favoritinja. V zadnjem obdobju več časa namenjamo izboljšavi naše igre, kot igri nasprotnika. Želja je, da delo iz treninga prenesemo na tekmo in naredimo napredek v naši igri."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Smo v napornem ritmu, potovanja, testiranja in tekme si sledijo hitro. Zato je ključen fokus in osredotočenost na vsako naslednjo tekmo. Vsaka ekipa je proti nam še dodatno motivirana in ne smemo si privoščiti napak."
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 4 4 0 0 127:114 113 8
2 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 3 0 0 102:75 27 6
3 RK GORENJE VELENJE 3 3 0 0 88:68 20 6
4 RK MARIBOR BRANIK 4 3 0 1 116:98 18 6
5 RD RIKO RIBNICA 3 2 0 1 92:84 8 4
6 RK JERUZALEM ORMOŽ 3 2 0 1 93:92 1 4
7 RD BUTAN PLIN IZOLA 3 1 1 1 73:78 -5 3
8 RK SLOVENJ GRADEC 2011 3 1 0 2 80:82 -2 2
9 RD KOPER 3 1 0 2 76:79 -3 2
10 RD URBANSCAPE LOKA 3 1 0 2 76:86 -10 2
11 MRK KRKA 4 1 0 3 95:108 -13 2
12 MRK LJUBLJANA 3 0 1 2 64:82 -18 1
13 MRD DOBOVA 3 0 0 3 75:85 -10 0
14 RD LL GROSIST SLOVAN 4 0 0 4 98:124 -26 0