28. 9. 2020

Okužbi s koronavirusom v Velenju in Zagorju

Novi koronavirus je, žal, zašel tudi v prvoligaške ekipe. Iz RK Gorenje Velenje in RŽK Zagorje so sporočili, da so testiranja v vsaki zasedbi potrdila okužbo s COVID-19 pri eni osebi.

Velenjsko moštvo bi moralo minulo soboto v Škofji Loki odigrati tekmo četrtega kroga Lige NLB, a je bila ta, po sporočilu iz Šaleške doline, da imajo zdravstvene težave štirje igralci, preventivno odložena. Odložena bo tudi tekma 5. kroga, ko bi morali črno-rumeni to soboto zaigrati proti Dobovi. "Vsi igralci, ki so kazali znake okužbe, so danes (ponedeljek, op. a.) opravili test na COVID-19. Testiranje je potrdilo eno okužbo. Klub je o primeru potrjene okužbe obvestil pristojne organe, ki bodo odločali o postopku karantene za ostale igralce. Ekipa črno-rumenih bo do odločitve epidemiologov glede karantene ostala v samoizolaciji," so v sporočilu za javnost sporočili iz RK Gorenje Velenje.

Testiranje je vrnilo pozitivne rezultate na okužbo s koronavirusom tudi pri eni izmed igralk letošnjih povratnic med prvoligaško elito iz Zagorja. Zasavska članska ekipa, ki je minuli vikend odigrala prvenstveno tekmo v Kopru, bo reprezentančni premor preživela v karanteni. "Žalostno toda resnično. Imamo eno pozitivno igralko v članski ekipi, zato so nam odredili karanteno do sobote, 3.10.2020. Kakor vse igralke, ki so bile v stiku z okuženo, kot kader, so že v karanteni in seznanjeni z napotki NIJZ," so zapisali na Facebook strani zagorskega kluba.