29. 9. 2020

Trebanjci v skupinskem delu Lige EHF!

Rokometaši trebanjskega Trima so se uvrstili v skupinski del evropske lige, potem ko so na današnji tekmi v Novem mestu premagali madžarski Balatonfüred s 23:22 (13:10). Njihovi tekmeci v skupinskem del bodo znani po žrebu, ki bo v četrtek, 1. oktobra, na Dunaju.

Trebanjci so dobili bitko za skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Po pravi drami so v dolenjski prestolnici na kolena položili tekmece iz Blatnega jezera ter dosegli svoj največji uspeh na mednarodni sceni. Po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) je o napredovanju v skupinski del odločala le ena tekma, načrtovana prva tekma v Balatonfüredu je bila odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v madžarski ekipi.

Tekma se je začela po okusu domačih rokometašev, slovaška sodnika sta namreč že v prvi minuti zaradi namernega strela v glavo vratarja izključila enega najbolj pomembnih igralcev gostujoče ekipe Balazsa Szöllosija.

Do 18. minute je bila tekma povsem odprta (6:6), nato pa sta Anže Dobovičnik in Gregor Potočnik soigralce popeljala do prve prednosti dveh golov (8:6) in gostujočo klop prisilila v prvo minuto odmora. Ta je začasno zaustavila nalet domačih rokometašev, Madžari so se jim približali na gol zaostanka (9:8).

Nato so na novomeškem parketu znova zagospodarili izbranci Uroša Zormana in si v 25. minuti priigrali štiri gole prednosti (12:8), na veliki odmor pa so se odpravili s prednostjo treh golov (13:10).

Dolenjci so medlo odprli drugo polovico tekme. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, kar so gosti izkoristili in se v 36. minuti približali na gol zaostanka (13:14), štiri minute kasneje pa so jih tudi ujeli in izenačili na 15:15.

Zormanovi varovanci so po kratkotrajni zadregi vendarle strnili svoje vrste, v vseh smereh igre so zaigrali veliko bolje in v 46. minuti nova ušli na dva gola (18:16). A veselje v domačem taboru je bilo kratkotrajno, tri minute kasneje je Balatonfüred izenačil na 18:18, v 51. minuti pa je trebanjska zasedba prvič na dvoboju tekmecu gledala v hrbet (18:19).

V živčni in napeti končnici so se Trebanjcem velikokrat zatresle roke, živce jim je paral tudi izjemno razpoloženi madžarski vratar Arian Ando. Ne glede na to pa so v prelomnih trenutkih zaigrali preudarno in zrelo, odločilni gol pa je v začetku zadnje minute po sedemmetrovki dosegel Gal Cirar, s petimi goli tudi najbolj učinkovit igralec Trebanjcev, ter svoje soigralce popeljal v skupinski del evropske lige.

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Čestitam mojim varovancem za izjemno zmago. Uvrstitev v skupinski del evropske lige je eden izmed večjih uspehov v zgodovini kluba. Ekipa je s celotnim strokovnim štabom pokazala izjemen karakter, se borila do zadnje sekunde, a tukaj ne bomo obstali. Še naprej se bomo borili do konca in skušali zadržati zmagovalno mentaliteto."

LIGA EHF, KVALIFIKACIJE, 2. KROG:

Torek, 29. septembra:
RK Trimo Trebnje : Balatonfuredi KSE 23:22 (13:10)
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana; Kotar 3, Grbič 2, Dobovičnik 3, Cirar 5, Potočnik 2, Rašo 1, Didovič, Udovič 1, Cingesar 1, Grojzdek 1, Hamidović 4, Kamnikar, Florjančič, Kmet; Trener: Uroš Zorman.
Balatonfuredi KSE: Bosz, Ando; Kemeny 6, Varga 3, Boka 2, Szollosi, Kohegyi, Denes, Alvarez Rodriguez 2, Shynkel 2, Ag, Malinović 6, Szucs, Brandt, Draskovics 1, Hatar; Trener: Laszlo Gyorgy.