29. 9. 2020

Celjani tudi z navijači proti Zarabčevemu Kielu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško pričakujejo THW Kiel, poleg tega pa se veselijo, da bodo na tribunah prvič v tej sezoni pozdravili omejeno število navijačev.

Nasprotniki v skupini B so izjemni. Po gostovanju v Barceloni, sedaj v Zlatorog prihaja THW Kiel. Nasprotnik, s katerim so si Celjani nasproti stali že desetkrat, šest zmag so zabeležili Nemci, ena tekma se je končala brez zmagovalca, tri zmage pa so na strani Celja. Nazadnje sta si ekipi stali nasproti v ligi prvakov, v sezoni 2017/18, ko so celjski rokometaši s tremi zadetki razlike slavili v Kielu, slednji pa je nato za zadetek zmagal v Celju. Takrat je prav zadnji zadetek Nemcev za zmago, ki je bil dosežen ob izteku časa, poskrbel za veliko polemik, saj je šlo za očitno nepravilno izvajanje, ki pa so ga sodniki takrat dopustili. A to je seveda mimo, pred nami pa povsem drugačna, nova zgodba.

Kiel prihaja v Celje z jasnim ciljem, da osvoji dve točki in ne dovoli presenečenja. A po drugi strani se je vseh deset tekem, z izjemo ene, končalo z razmeroma nizko razliko, tudi takrat, ko so bili igralci Kiela izraziti favoriti. Domači gotovo ne bi imeli nič proti, če bi se tekma podobno odvijala tudi tokrat in bi ob koncu lahko računali na presenečenje. Za kaj takšnega bo predvsem potrebno zaupati v svoje sposobnosti, lastno moč, željo in srce.

Domači igralci žal ne bodo mogli računati na podporo polne in glasne dvorane, ki jim je na takšnih tekmah pomagala, bodo pa prvič od meseca marca na tribunah vsaj nekateri navijači. Namreč kakšnih 350 jih bo lahko prisotno poleg igralcev, organizatorjev, medijev in ostalega osebja, ki bodo skupaj dosegli število 500, kolikor je dovoljenih. Gotovo bodo tudi ti lepa poživitev sicer praznih tribun in verjamemo, da bodo dali dodatno energijo domačim igralcem na igrišču. 

Celjski rokometaši, ki so, kot je to sedaj že običaj, danes opravili obvezno testiranje na koronavirus, z veseljem pričakujejo četrtkovo srečanje. Čeprav bo na tribunah lahko le okoli 350 gledalcev, se v teh razmerah počutijo, kot bi imeli podporo polne dvorane. Takšna je bila, ko je Kiel nazadnje gostoval v Celju in odnesel zelo srečno zmago, tudi sedaj pa seveda v Zlatorog prihaja kot izraziti favorit.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Danes začenjamo prave priprave na tekmeca. Za nami sta namreč tekma v Dobovi, pred tem pa gostovanje v Barceloni in igralcem smo morali nameniti en dan počitka. Danes pa seveda začenjamo na polno s pripravami, ki bodo enake kot za vse ostale tekme. O Kielu ne gre izgubljati preveč besed, gre za odlično ekipo, ki so jo s Sagosenom še močno okrepili. Prav tako nas ne sme zavesti rezultat proti Nantesu, saj vemo, da v takšnih situacijah dajejo prednost nemškemu prvenstvu, oziroma v tem primeru superpokalu s Flensburgom, ki so ga nato zanesljivo dobili. Naša naloga je, da tekmo odpremo drugače, kot zadnjo v Barceloni, torej brez strahospoštovanja, temveč zgolj spoštovanja nasprotnika, ki pa ga želimo poizkušati premagati. Doma kažemo drugačen obraz, sploh sedaj, ko smo izvedeli, da bomo imeli podporo nekaj navijačev. Prikazati moramo maksimum, igrati na robu svojih zmožnosti, lepa popotnica nam je tekma  v Dobovi, ko je bilo igralce užitek spremljati na igrišču. Bili so igrivi, gibljivi in to si želimo tudi v ligi prvakov. Se pa seveda zavedamo drugega nivoja in paziti moramo predvsem izgubljene žoge, ki jih imamo preveč. Kiel igra tudi agresivno, globoko obrambo 3-2-1, kjer bo potrpežljivost in zanesljivost še toliko bolj pomembna."

Podobno razmišlja tudi Žiga Mlakar, za katerega bo v Ligi prvakov to prva tekma po povratku v celjski dres: "Super se počutim po povratku, vzdušje v ekipi je izjemno in v takšnem okolju se hitro privadiš na spremembe. Potrebujem še nekaj časa, da osvojim vse novosti v ekipi, ki so se zgodile kar nisem bil tu, potrebna je potrpežljivost in nekaj časa za uigranost. Ampak sedaj proti Kielu bomo morali na polno. Z njimi smo že večkrat igrali, bili uspešni, seveda pa tudi izgubili. Gre za ekipo, ki ima visoke, vedno najvišje cilje, vedno imajo odlične igralce, ki so željni uspehov. Mi moramo predvsem v tekmo vstopiti motivirani in fokusirani, da poizkušamo uresničiti to kar treniramo in kar se dogovorimo. Seveda si vsi želimo zmage, je mogoče, kar se je pokazalo že v preteklosti, bomo pa seveda to morali storiti na igrišču."

Domen Novak je trenutno prvi strelec Celjanov v obeh tekmovanjih skupaj, sicer pa je začel svojo drugo sezono v celjskem dresu: "Lani sem bil še »mulc« v ekipi in nabral sem si nekatere izkušnje, ki jih sedaj poizkušam še nadgraditi. Odlično treniramo, pogoji tu so odlični, zato je takšno tudi počutje. Poizkušam izkoristiti vsako priložnost, ki jo dobim, enako bo seveda tudi v četrtek, ko bo tukaj gostoval Kiel. Prepričan sem, da se bomo odlično pripravili na tekmeca. Enako delamo pred vsako tekmo, ne glede na to kdo nam stoji nasproti. Poizkušali bomo odigrati eno borbeno predstavo, pokazati, da se lahko kosamo z nasprotnikom in če se pokaže priložnost, osvojiti kakšno točko, kjer nam bodo lahko v pomoč navijači, ki smo jih do sedaj zelo pogrešali."

Tekmo si bo v neposrednem prenosu mogoče ogledati na ArenaSport, s katero je Evropska rokometna zveza v tej sezoni sklenila sodelovanje, poleg tega pa bo tekmo mogoče spremljati tudi preko radijskih valov na Val 202.