12. 2. 2021

Nov odlok sproščanja ukrepov

Po današnjem posvetu s predstavnikom direktorata za Šport RS, Vam sporočamo, da s ponedeljkom, 15. 2. 2021 začne veljati »Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov« (dostopen TUKAJ).


Le ta bo prinesel kar precej novosti za tekmovanja in trenažni proces in v nadaljevanju vam naštejemo nekaj najpomembnejših:

 1. S ponedeljkom, 15. 2. 2021 je zopet dovoljeno tekmovanje tudi v drugem kakovostnem razredu člani/ce (1. B DRL – moški/ženske).
 2. S ponedeljkom, 15. 2. 2021 je zopet dovoljeno tekmovanje v prvem kakovostnem razredu mladinci/ke.
 3. S ponedeljkom, 15. 2. 2021 je zopet dovoljen trenažni proces za vse registrirane tekmovalce/ke nižjih starostnih kategorij pod določenimi pogoji
  • v vadbenih skupinah po 10 oseb
  • brez kontakta
  • obvezno vzdrževanje medsebojne razdalje vsaj dveh metrov
  • v velikih dvoranah, je lahko več skupin, ki morajo držati distanco
  • vsaka skupina ima svojega trenerja.
 4. Testiranja so obvezna za vse, ki tekmujejo.
 5. Testirajo se vsi, ki so neposredno vpeti v organizacijo tekme (igralci, uradne osebe, pobiralci žog...)
 6. Testirajo se vsi strokovni delavci, ki trenirajo otroke. Test velja 7 dni.
 7. Testiranja ne potrebujejo tisti, ki imajo potrdilo, da so preboleli covid - 19, ki ni starejše od 6 mesecev in  vsi, ki imajo potrdilo o cepljenju.
 8. V kolikor bi prišlo do posameznih  problemov glede odpiranja športnih dvoran, nas prosim obvestite. Nastale težave bomo reševali direktno preko Direktorata za šport.
 9. Na terenu bodo inšpekcije preverjale skladnost s predpisi. Zato je potrebno imeti spiske o testiranju, prebolevnost, cepljenju…


Ob morebitnih novostih, spremembah, dopolnilih Vas bomo sproti obveščali.