31. 5. 2021

Grosova podprvakinja in najboljša strelka Lige prvakinj

Rokometašice norveškega Kristiansanda so zmagovalke lige prvakinj v sezoni 2020/21. Norvežanke so v finalu zaključnega turnirja v Budimpešti premagale francoski Brest s slovensko reprezentantko Ano Gros s 34:28 (18:14).

V finalu so Norvežanke silovito začele in povedle z 8:3, toda sledil je protiudarec Francozinj, ki so v 15. minuti izid izenačile na 9:9, ko je zadela Đurđina Jauković. Po izidu 11:11 pa so Skandinavke z delnim izidom 7:1 spet pošteno pobegnile, na glavni odmor pa so nesle širi zadetke prednosti.

V drugem polčasu je bilo vse bolj ali manj po željah Norvežank, ki so bile ves čas v zanesljivi prednosti, vodile so tudi za sedem golov in na koncu prišle do velike zmage.

Pri zmagovalkah je bila nerešljiva uganka za tekmice Henny Ella Reistad, ki je dosegla 12 zadetkov, šest jih je dodala Jana Knedlikova, po štiri pa Emilie Hegh Arntzen in Heidi Loeke.

Pri poraženkah je znova izstopala 30-letna Velenjčanka Ana Gros. Najboljša igralka francoskega prvenstva in bodoča članica moskovskega CSKA je dosegla osem golov iz 12 poskusov. Od preostalih igralk je bila v napadu še najbolj nevarna Isabelle Gullden s petimi goli. Grosova je v končani sezoni evropske klubske elite dosegla 136 zadetkov in postala najboljša strelka tekmovanja.