31. 10. 2021

Delitev točk v Ormožu

Sobotno dogajanje osmega kroga Lige NLB je postreglo z zmagami Kopra, Rika Ribnice in Urbanscapa Loke ter delitvijo točk med ekipama Jeruzalema Ormoža in Gorenja Velenja.

Na sobotni večer smo lahko spremljali štiri obračune Lige NLB. Koprčani so na domačih tleh vknjižili drugo zmago, uspešnejši so bili od gostov iz Dobove z rezultatom 28:23. Na dvoboju v deželi suhe robe so člani Rika Ribnice premagali Slovenjgradčane z rezultatom 31:28. Zanimiv spopad smo lahko spremljali v dvorani na Hardeku, kjer sta se Jeruzalem Ormož in Gorenje Velenje razšla z delitvijo točk (28:28). Zadnji dvoboj dneva na Gorenjskem je pripadel Škofjeločanom, ki so se po porazu v prejšnjem krogu proti Celjanom znova veselili visoke in zanesljive zmage, tokrat proti zasedbi Maribora Branika. 

Tekma med LL Grosistom Slovanom ter Trimom Trebnjim bo na sporedu v petek, 5. novembra.

LIGA NLB, 8. KROG:

sobota, 30. oktobra:
RD KOPER : RK DOBOVA 28:23 (12:6)
Konjevič in Makuc po 5; Mlakar in Šafranko (3) po 5.


Igralec tekme: Denis Konjevič (RD Koper)

Koper je dosegel drugo zmago v Ligi NLB, po Ljubljani v četrtem krogu je bil uspešnejši še od zasedbe iz Dobove.
Izbranci trenerja Uroša Rapotca so takoj prevzeli pobudo v Bonifiki in že po desetih minutah vodili s 4:1. V nadaljevanju niso popustili niti za ped, v vseh elementih rokometne igre so bili boljši od Posavcev. Po njihovem vodstvu z 18:9 v 39. minuti pa je bilo tudi povsem jasno, da bosta točki ostali na Obali.
V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Denis Konjević in Andraž Makuc, v gostujoči pa Rudolf Zvonimir Šafranko in Klemen Mlakar. Vsi so dosegli po pet zadetkov, pri gostiteljih je blestel tudi vratar Rok Jelovčan, ki je zbral šestnajst obramb.
Zasedba iz Kopra bo po dvotedenskem premoru v prihodnjem krogu gostovala pri SVIŠ Ivančni Gorici, ekipa iz Dobove pa bo gostila Jeruzalem Ormož.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Obramba v prvem polčasu je bila na zelo visokem nivoju, z vratarjem na čelu. Mislim, da bi razlika morala biti še večja. Zgrešili smo par prostih strelov in naredili nekaj tehničnih napak. Na mesto, da smo srečanje zaključili petnajst minut pred koncem, smo naredili nekaj nepotrebnih napak. Obramba ni bila več tako agresivna in močna. To so Dobovčani, ki so mlada ekipa izkoristili. Mislim pa, da na koncu zaslužena zmaga."

Damjan Radanovič, trener Dobove: 
"Najprej bi rad čestital zasedbi Kopra za zasluženo zmago. Mi smo tekmo zgubili v prvem polčasu, ker nismo bili sposobni zadeti več kot šest golov. V drugem polčasu smo se zbudili, ampak to ni bilo dovolj. Me pa veseli dejstvo, da so nekateri mladi rokometaši izkoristili priložnost in pokazali svoj potencial."

RD RIKO RIBNICA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 31:28 (15:13)
Žagar 7 (1), Pucelj (3) in Cimerman po 6; Štumpfl (3) in Levc po 6.


Igralec tekme: Božidar Simič (RD Riko Ribnica)

Ribničani so upravičili vlogo papirnatih favoritov in v svojem rokometnem hramu premagali tekmece iz Slovenj Gradca. Domača zasedba je po peti zmagi v zgornjem delu razpredelnice, gostujoča pa po četrtem porazu ostaja v zlati sredini.
V prvi polovici prvega polčasa je bila tekma izenačena. Po izidu 6:6 so rokometaši iz dežele suhe robe zaigrali bolje in si v 24. minuti priigrali pet zadetkov prednosti (15:10), v nadaljevanju pa so imeli vse zadeve pod nadzorom do 43. minute (25:19).
Trdoživi Korošci se niso predali, v končnici obračuna so se dvakrat približali na dva zadetka zaostanka (26:28 in 27:29), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili zbrani tudi Ribničani.
V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Žan Žagar s sedmimi zadetki, v gostujoči pa sta Vid Levc in Uroš Štumpfl dosegla po šest zadetkov.
Zasedba iz Ribnice bo po dvotedenskem premoru v prihodnjem krogu gostovala pri Trimu Trebnjem, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila Celje Pivovarno Laško.

IZJAVI PO TEKMI

Božidar Simič, rokometaš Rika Ribnice:
"Za nami je zahteven obračun, saj je Slovenj Gradec dobra ter izkušena zasedba. Imajo zelo dobro rotacijo, mi pa imamo nekaj težav s poškodbami, saj manjkata Bogdanović ter Ranisavljević. Mislim, da smo odigrali dobro srečanje. Čeprav je bilo na trenutke zahtevno, smo bili na visokem nivoju celoten dvoboj, saj smo vseskozi vodili. Res je, da se nismo uspeli oddaljiti na varnih sedem, osem zadetkov razlike, a smo ohranili mirne glave ter poslušali navodila našega trenerja. Držali smo se taktike in igrali vsi za enega in morda je prav to botrovalo k moji dobri igri. Mislim, da je to povsem nepomembno, saj šteje samo zmaga in da vsi igramo kot ekipa. Verjamem, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu do konca sezone."

Uroš Štumpfl, rokometaš Slovenj Gradca:
"Mislim, da je Riko Ribnica dobila srečanje predvsem v prvem polčasu na podlagi naših napak. V prvem polčasu enostavno nismo bili pravi, saj smo naredili preveč tehničnih napak. Med polčasom smo pogledali statistiko ter ugotovili, da smo naredili kar osem tehničnih napak, kar je proti nasprotniku kot je Riko Ribnica enostavno preveč. Ribničani so to izkoristili ter naredili razliko, ki smo jo mi lovili skozi celoten drugi polčas, a tega priključka žal nismo ujeli."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK GORENJE VELENJE 28:28 (16:15)
Kosi 7 (1), Čudič 5 (2); Verdinek 8, Tajnik 4.


Igralec tekme: Tilen Kosi (RK Jeruzalem Ormož)

Obračun v Ormožu se je končal brez zmagovalca. V izenačenem in enakovrednem dvoboju se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran V dramatični končnici pa so Prleki izničili dva zadetka zaostanka. Izenačujoči zadetek je v samih izdihljajih tekme dosegel Tilen Kosi, s sedmimi zadetki tudi najbolj učinkovit strelec domače zasedbe.
Od prve do zadnje minute se je na Hardeku odvijal ogorčen boj za vsako žogo, nobena ekipa pa si ni priigrala več kot dva zadetka prednosti. Tako je bilo vse do same končnice, ko se je zmaga sprva nasmihala državnim prvakom iz Šaleške doline.
Ose so si v 58. minuti po golu Matica Verdinka priigrale prednost dveh zadetkov (28:26), a vinarji se niso predali in po zadetkih Davida Bogadija in Kosija osvojili zlata vredno točko.
V domači ekipi se je poleg Kosija s sedmimi zadetki izkazal tudi Bojan Čudič s petimi zadetki, v gostujoči, ki ima po osmih krogih pet točk zaostanka za vodilnimi Celjani, pa je najuspešnejši Matic Verdinek z osmimi zadetki.
Zasedba Jeruzalema Ormoža bo po dvotedenskem premoru v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, ekipa Gorenja iz Velenja pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI

Tilen Kosi, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Za nami je mesec oktober, ki si ga bomo zapomnili za vse večne čase. Uspešni v Evropi, v državnem prvenstvu pa zmagi nad Ljubljano in Slovenj Gradcem ter remi proti aktualnimi državnim prvakom iz Velenja. Tekma je bila prava promocija za slovenski rokomet in tudi delitev točk je več kot zaslužena. V prvem polčasu smo odigrali bistveno bolje, ampak na koncu iztržili le zadetek prednosti. V  drugem polčasu smo se mučili na postavljeno obrambo os. Na koncu pa v dramatični končnici iztržili točko po zaslugi obramb Alena Skledarja. Ponosen sem na vse fante, ki nosijo dres Jeruzalema Ormoža v tem trenutku. Velik hvala tudi občinstvu, ki je na koncu prepričalo našega vratarja, da bo zagotovo obranil zadnji strel tekmeca. Na koncu nam je za popolni uspeh zmanjkala sekunda."

Aljaž Pajntar, rokometaš Gorenja Velenja:
"Naj povem, da v svoji karieri še nisem nikoli zmagal v dvorano Hardek, ki jo radi poimenujete trdnjava. Za nas je izguba točke enaka porazu, ampak roko na srce je delitev točk pravična. Čestitke Jeruzalemu Ormožu, saj je pravi klub, ki ga zelo spoštujem. Vzdušje je eno boljših v Sloveniji in pravi užitek je igrati tukaj. Ko pa bom kot vratar tukaj zabeležil še zmago, jo bom spoštoval bolj kot katerokoli."

RD URBANSCAPE LOKA : RK MARIBOR BRANIK 30:22 (15:12)
A. Jesenko 7 (3), Pipp 4; Janc in Jerenec po 5. 


Igralec tekme: Andrej Dolenc (RD Urbanscape Loka)

Gorenjska zasedba še naprej blesti na domačem prizorišču, v svojem osmem dvoboju je dosegla že šesto zmago in je na tretjem mestu v Ligi NLB, medtem ko je štajerska zasedba po šestem porazu v spodnjem delu razpredelnice.
V prvi polovici prvega polčasa je bila tekma enakovredna, po izidu 9:9 pa so v dvorani Poden zagospodarili domači rokometaši in si dvakrat priigrali štiri zadetke prednosti (13:9 in 14:10).
V drugem polčasu so bili Gorenjci korak pred Štajerci, po njihovem vodstvu s 24:17 pa je bilo jasno, da bosta točki ostali v Škofji Loki.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Aljaž Jesenko s sedmimi zadetki, v gostujoči pa sta Filip Jerenec in Mitja Janc dosegla po pet zadetkov.
Zasedba iz Škofje Loke bo po dvotedenskem premoru v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, ekipa Maribora Branika pa bo gostila Herz Šmartno.

IZJAVI PO TEKMI

Andrej Dolenc, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Za začetek bi rad čestital ekipi za zmago. Na začetku naša igra ni bila najboljša, kot da smo igrali v nekem krču.  Naša realizacija v prvem polčasu je bila slaba, vendar smo se v drugem zbrali in poslušali navodila trenerja ter zmagali z lepo razliko proti ekipi Maribora Branika. Rad bi se še zahvalil publiki, ki nas je celo tekmo spodbujala in dvigovala. " 

Mitja Janc, rokometaš Maribora Branika:
"V tekmo smo vstopili živčno in posledično delali preveč napak v napadu. Obramba je bila na začetku odlična. Težava je bila predvsem v napadu, kjer je bila realizacija slaba in veliko tehničnih napak. Mislim, da nas je to stalo zmage. Čestitam tekmecem za zmago."

Še sledi:
petek, 5. novembra, ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK TRIMO TREBNJE
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 8 8 0 0 16
2 RD TRIMO TREBNJE 6 6 0 0 12
3 RD URBANSCAPE LOKA 8 6 0 2 12
4 RD RIKO RIBNICA 8 6 0 2 12
5 RK GORENJE VELENJE 8 5 1 2 11
6 RD LL GROSIST SLOVAN 7 4 0 3 8
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 8 3 1 4 7
8 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 3 0 5 6
9 RD KOPER 8 2 1 5 5
10 RK JERUZALEM ORMOŽ 7 2 1 4 5
11 MRK LJUBLJANA 8 2 0 6 4
12 RK MARIBOR BRANIK 8 2 0 6 4
13 RK DOBOVA 8 2 0 6 4
14 RK HERZ ŠMARTNO 8 1 0 7 2