28. 12. 2021

Pripravljalni obračun proti Hrvaški za zaključek leta 2021

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo na uvodni tekmi sklepnega dela priprav pred evropskim prvenstvom v Celju pomerila z izbrano vrsto Hrvaške. Dvoboj v areni Zlatorog, ki si ga bo v neposrednem prenosu mogoče ogledati na TV Slovenija 2, se bo začel ob 18.30.

Zasedbo selektorja Ljubomirja Vranješa, ki se je na dan po božiču zbrala v pripravljalnem taboru v Zrečah, v sredo čaka prva v nizu treh tekem pred januarskih evropskim prvenstvom na Madžarskem in Slovaškem. Uvodni preizkus pripravljenosti bo slovensko moštvo opravilo v sredo, ob 18.30, ko jih v celjski areni Zlatorog čaka dvoboj z rokometaši Hrvaške.

Članska reprezentančna zasedba je svoj prvi trening na Štajerskem opravila že v nedeljo. V sredo bodo slovenski rokometaši skupaj vadili še na dopoldanskem treningu, nato pa se odpravili v Celje, kjer bodo svojo pripravljenost pred prvenstvom stare celine preizkusili proti reprezentanci južne sosede. Proti Hrvatom so Vranješevi izbranci zaigrali že na zadnji pripravljalni tekmi ob koncu novembrske reprezentančne akcije, ko so v istrskem Novigradu klonili z 31:34 (14:16).

V kadru slovenske zasedbe bodo vsi rokometaši s selektorjevega seznama, ki so s pripravami začeli 26. decembra. Dres z državnim grbom bodo obleki krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tilen Sokolič, Blaž Janc in Gašper Marguč, zunanji rokometaši Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Vid Levc, Jure Dolenec, Matic Grošelj, Rok Ovniček in Tadej Kljun, srednja zunanja Staš Skube in Domen Makuc, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matic Suholežnik in Vid Poteko ter vratarja Jože Baznik in Aljaž Panjtar. Čuvaja mreže Urban Lesjak in Urh Kastelic ter srednji zunanji Miha Zarabec so v preteklih dneh zaključili svoje klubske obveznosti v nemškem državnem prvenstvu in se bodo soigralcem pridružili v začetku novega koledarskega leta.

Ekipa Slovenije se bo po preizkusu proti Hrvaški vrnila v Zreče, kjer bo zadnji trening v letu 2021 opravila v četrtek, nato pa se razšla do nedelje, ko se bo vrnila v stalno reprezentančno bazo. Pred odhodom v Debrecen bo 5. in 7. januarja odigrala še pripravljalni tekmi z Italijo.

PRIJATELJSKA TEKMA

Celje (Slovenija), sreda, 29. decembra, ob 18.30:
SLOVENIJA : HRVAŠKA (Neposredni prenos na TV Slovenija 2)

IZJAVE IZ REPREZENTANČNEGA TABORA

Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije:
"Opravili smo zahtevne treninge, kar je pravilno za ta del priprav. Kljub temu si na tekmi želim veliko energije. Vsak rokometaš mora opraviti svojo nalogo. Igramo doma, drug drugega pa moramo vzpodbujati, saj so rokometaši telesno in mentalno utrujeni. Upam, da bomo uspeli prebroditi utrujenost in doseči zmago. Naša predstava na prejšnji tekmi s Hrvaško je imela določene pomanjkljivosti, a ni bila v celoti slaba. Želimo si več sodelovanja med obrambo in vratarjem, predvsem pa energije, ki je manjkala v Novigradu, a bo prisotna na sredini tekmi."

Domen Makuc, rokometaš Slovenije:
"Čaka nas prva tekma po ponovnem zboru reprezentance. Hrvaška je poznan tekmec. Vemo, da bodo agresivni ter borbeni. Mi bomo poizkusili nadgraditi predstavo na novembrski tekmi in pokazati več energije. Želimo se dobro uigrati, odigrati dobro obrambo in razviti hitro igro z nasprotnimi napadi. Uvodni trije dne so bili nekoliko napornejši. Noge niso popolnoma spočite, a na obračunu bomo dali vsi od sebe. Veselim se, da bom znova zaigram za Slovenijo."
PRIPRAVLJALNE TEKME
Celje (dvorana Zlatorog), sreda, 29. decembra, ob 18.30:
SLOVENIJA : HRVAŠKA

Trbovlje (dvorana Polaj), sreda, 5. januarja, ob 20.00:
SLOVENIJA : ITALIJA

Koper (arena Bonifika), petek, 7. januarja, ob 19.00:
SLOVENIJA : ITALIJA
EVROPSKO PRVENSTVO
Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

2. krog, sobota, 15. januarja, ob 20.30:
SLOVENIJA : DANSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

3. krog, ponedeljek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)