23. 12. 2022

Zarabec iz Nemčije na Poljsko

Slovenski reprezentant Miha Zarabec bo poleti menjal klubske barve. Od leta 2017 je nastopal za nemški Kiel, z novo sezono pa bo postal član poljske Wisle, s katero je sklenil triletno sodelovanje.

Zarabec je športno pot začel v trebanjskem Trimu, kjer se je preko mladinske šole povzpel do članske ekipe. Med letoma 2012 in 2014 je branil barve Maribora Branika, do prvega odhoda onkraj slovenskih meja pa je tri sezone igral še za Celje Pivovarno Laško.

"Zelo sem vesel, da nam je uspelo izpeljati prestop, za katerega smo se borili več let. Miha je igralec svetovnega formata, tako da bo zagotovo velika okrepitev za nas - odlično bo zapolnil sredino napada, kjer se bo izmenjeval z ostalimi našimi igralci in bo dirigent naše igre!" je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Adam Wiśniewski.

Zarabec, ki je oktobra dopolnil 31 let, je za slovensko člansko reprezentanco nastopil na 85 tekmah in zabil 186 zadetkov. Selektor Uroš Zorman ga je uvrstil na širši spisek kandidatov za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu, po pogovoru pa sta z Zarabcem sklenila, da mu težave s poškodbami trenutno onemogočajo premagovanje vseh naporov, ki jih prinaša takšno tekmovanje. Bo pa Zarabec slovenski reprezentanci vseeno pripravljen priskočiti na pomoč, v kolikor bo prišlo do kakšnih nepredvidenih in neljubih dogodkov s poškodbami.