28. 3. 2022

Velenjčani v pričakovanju prve izločilne tekme v evropski ligi

Rokometaše velenjskega Gorenja le še dan loči do prve tekme osmine finala v evropski ligi. V Rdeči dvorani bodo v torek ob 18.45 gostili tekmece iz Nimesa, povratna tekma bo teden dni kasneje v Franciji.

Lanski državni prvak iz Šaleške doline je v skupinskem delu osvojil četrto mesto. Pred njim so se uvrstili nemški Magdeburg, švedski Sävehof in hrvaške Nexe Našice, za njim pa španska La Rioja in francoski Pauc.

Velenjsko zasedbo v osmini finala čaka kakovostna zasedba iz Nimesa, ki je v skupini D osvojila prvo mesto, potem ko je na desetih tekmah dosegla pet zmag, dvakrat igrala nedoločeno in doživela tri poraze.

"Uvrstitev v izločilne tekme evropske lige je za nas velika nagrada. Na tekmi z Nimesom se temeljito pripravljamo, na obeh želimo pokazati svoj maksimum. Od prve minute bomo igrali na zmago," pred torkovo mednarodno preizkušnjo v Velenju pravi trener Zoran Jovičić.

"Nimes je v skupinskem delu prikazal odlične predstave, a naš cilj je vedno zmaga. Želimo doseči rezultat, ki nam bo dal samozavest za drugo tekmo osmine finala. V evropski ligi želimo narediti korak naprej. Vse naše privržence vabim, da napolnijo Rdečo dvorano in nam dajo veter v hrbet pri uresničitvi našega cilja," je dodal Ibrahim Haseljić.

Drugi pari osmine finala so Kadetten Schaffhausen - Sävehof, Lemgo - Wisla Plock, Nexe Našice - Eurofarm Pelister, Bidasoa Irun - GOG Gudme, Nantes - Füchse Berlin, Sporting Lizbona - Magdeburg in Toulouse - Benfica.