31. 3. 2022

Krimovke z lepo popotnico na Madžarsko po zmago

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 2. aprila, ob 16. uri čaka povratni dvoboj lige prvakinj proti madžarskemu Ferencvarosu, ki bo odločal o napredovanju v četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja. V dvorani Erd Arena bodo Ljubljančanke branile prednost sedmih zadetkov s prve medsebojne tekme v Tivoliju (33:26).

Krimovke so to sezono sicer že gostovale na Madžarskem. Januarja so proti Györu sicer doživele visok poraz (27:40), kar pa ni bilo odločilno. Na popravnem izpitu se bodo varovanke Nataše Derepasko pomerile s Ferencvarosem.

V Budimpešto se odpravljajo z lepo popotnico, saj so bile na prvem dvoboju od madžarskih tekmic boljše za sedem zadetkov. "Razlika ni majhna, a že zgodovina nas uči, da ni samoumevna," je poudarila Derepaskova in ob tem spomnila na tekmo Slovenije in Hrvaške, kjer so Slovenci stopili devet zadetkov zaostanka in nato zmagali. "Naredili bomo vse, da bomo zmagali," je tudi cilj Derepaskove.

V Tivoliju sta se izkazali predvsem Ana Gros, ki je krimovke okrepila pred izločilnimi boji evropskega tekmovanja, in Jovana Risović. Prva je 13-krat premagala nasprotni vratarki in bila na koncu izbrana za igralko tekme, uspešne napade pa je z izjemno predstavo med vratnicama dopolnila Risovićeva, ki je skupaj zbrala 17 obramb.

Kljub lepi prednosti pred povratnim dvobojem, se v ljubljanskem taboru zavedajo, da naloga ne bo lahka. "Vsaka rokometašica, ki je že igrala v dvorani Erd Arena ve, da je znana po glasnih navijačih, a nas to ne bo ustavilo," je na novinarski konferenci povedala Tjaša Stanko"Tudi me bomo imele svojo podporo in navijanje izkoristile v svoj prid. Ne gremo branit rezultata, ampak zmagat," je dodala Stankova.

"Na prvi tekmi je bila ključna Jelena Risović, svoje je naredila tudi Ana Gros," je izpostavila Derepaskova, ki se zaveda, da je klub z zadnjima novinkama - Ano Gros in Tatjano Brnović - dobil izjemno strelko z razdalje in igralko, ki je odlična tako v napadu kot tudi v obrambi.

"Ta teden smo dobro trenirale, skušamo popraviti sobotne napake in nadgraditi našo igro. Imamo odlično izhodišče in ciljamo na zmago," je povedala junakinja prve medsebojne tekme Risovićeva in poudarila, da morajo igrati na polno od prve do zadnje minute.

Tekmo si bodo s tribun madžarske dvorane ogledali številni navijači, ki bodo odpotovali na gostovanje, med gledalci bodo tudi sponzorji, ljubljanski župan in človek, ki je vseskozi tesno povezan s klubom, Zoran Janković, ter predsednik Rokometne zveze Slovenije, Franjo Bobinac.