30. 4. 2022

17 zadetkov Karin Vatovec za remi proti Olimpiji

V soboto je bil v 1. ženski rokometni ligi odigran obračun med Koprom in Olimpijo, ki se borita za uvrstitev od devetega do dvanajstega mesta.

Ekipi sta se skozi tekmo izmenjevali v vodstvu. Še nekaj trenutkov pred iztekom časa so gostje vodile z 29:28, nato pa je za izenačenje zadela Zana Kadić in postavila končni izid srečanja.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 9. - 12. MESTO

sobota, 30. aprila:
ŽURD KOPER : RK OLIMPIJA 29:29 (12:15)
Vatovec 17 (2), Kadić 4; Veber Marton in Kolobarič (1) po 6.


V soboto so s končnico 1. ženske rokometne lige začele tudi Koprčanke in Ljubljančanke. Gostiteljice so vodile prvih deset minut tekme, nato pa je za prvo vodstvo rokometašic Olimpije zadela Tjaša Bukvič (6:5). Sledil je delni izid Ljubljančank 4:1, s katerim so si pred nadaljevanjem priigrale ugodnejšo prednost (10:6). V drugem polčasu so Koprčanke hitro izenačile na 17:17, nato pa tehtnico prevesile na svojo stran. Deset minut pred koncem so imele tri gole zaloge (26:23). V 60. minuti se je zmaga nasmihala gostjam - vodile so za gol (29:28) - a je pred iztekom časa za končnih 29:29 zadela Zana Kadić.
Med rokometašicami Košra je najbolj izstopala Karin Vatovec s kar 17 zadetki, na drugi strani sta jih po šest dosegli Hana Veber Marton in Anja Kolobarič.

IZJAVI PO TEKMI

Karin Vatovec, rokometašica Kopra:
"Tekmo smo začele zadržano, prejele smo veliko nepotrebnih golov. Nekaj priložnosti smo zgrešile. Na koncu se nam je ponudila priložnost za zmago, vendar je nismo izkoristile."

Hana Veber Marton, rokometašica Olimpije:
"Tekmo smo začele odločno, s čvrsto obrambo in hitrim napadom, kar se je poznalo tudi ob polčasu. V drugem delu nismo bile zbrane, naredile smo veliko napak, ki so nam prinesle remi."