14. 5. 2022

Sobotna dvoboja 1. ŽRL gostiteljicam

V soboto sta bila v 1. ženski rokometni ligi na sporedu dva dvoboja. Oba sta pripadla gostiteljicam. 

Na prvem sobotnem obračunu 1. ženske rokometne lige so zmago zabeležile Litijanke. Doma so s 30:26 premagale Velenjčanke in so za zdaj trdno zasidrane na petem mestu državnega prvenstva. Druga tekma je pripadla Ajdovkam, ki so zabeležile prvo zmago v končnici. Na domačem parketu so s 27:22 ugnale Celjanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 1. - 4. MESTO:

sobota, 14. maja:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK Z'DEŽELE 27:22 (12:13)
Abina 7 (2), Fegic in Ferfolja (4) po 6; Regner 5, Strnad 4 (1).


Ajdovke so lov na prvo zmago v končnici 1. ženske rokometne lige začele nekoliko zadržano. Prvič so povedle v deveti minuti, ko je za 4:3 zadela Teja Ferfolja. Obračun je bil v nadaljevanju izenačen. Proti koncu prvega polčasa so si dva gola zaloge priigrale Celjanke (12:10), na odmor pa so odšle z minimalno prednostjo. Tudi v drugi polovici tekme je bilo razmerje moči na igrišču precej izenačeno. Enajst minut pred koncem so gostiteljice povedle za dva gola (19:17), prednost pa so do konca še nekoliko povečale.
Najboljša strelka domače zasedbe je bila Ana Abina s sedmimi goli, za Celjanke jih je Katarina Regner dosegla pet.

IZJAVI PO TEKMI

Jan Žbogar, trener Mlinotesta Ajdovščine:
"Po dveh tekmah s slabšima rezultatoma smo se morali zbrati. Že proti Krimu Mercatorju smo dokazali, da se dvigujemo, proti Celjankam pa smo to potrdili. Vsi smo sicer iztrošeni. Za nami je dolga sezona, a upam, da bomo zdržali do konca in osvojili tisto, kar smo si zadali pred začetkom."

Jasmina Pišek, rokometašica Z'dežele:
"Klara Hrovatič, vratarka Mlinotesta Ajdovščine, nam je v drugem polčasu povzročala precej težav. Zgrešile smo veliko priložnosti, zato čestitamo gostiteljicam za zmago. Novo priložnost bomo iskale na prihodnjih tekmah."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 5. - 8. MESTO:

sobota, 14. maja:
ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE 30:26 (16:12)
Hauptman 8 (3), Bajc 7; Ferenc 10 (7), Pikl 6.


Velenjčanke so v tekmo vstopile bolj odločno. V prvih 13 minutah so vodile z največ štirimi goli prednosti (8:4), nato pa so gostiteljice naredile delni izid 4:0 in rezultat poravnale (8:8). Nekaj minut kasneje je sledil še en odličen niz Litijank, tokrat 6:0, s katerim so si priigrale lepo zalogo pred drugim polčasom. Prednost vsaj petih zadetkov so izbranke Boštjana Kogovška ohranjale, v končnici so sicer nekoliko popustile, a zmaga ni bila vprašljiva.
Za zmagovalke je osem golov dosegla Blažka Hauptman, na strani Velenjčank pa se je najbolj izkazala Nastja Ferenc z desetimi zadetki.

IZJAVI PO TEKMI

Tina Strmljan, rokometašica Litije:
"Na uvodu tekme smo bile negotove, a smo nato z nekaj hitrimi nasprotnimi napadi prišle v vodstvo. Nadaljevale smo z zbrano igro in dve točki sta zasluženo ostali doma. Hvala navijačem za glasno podporo."

Nastja Ferenc, rokometašica Velenja:
"Vedele smo, da prihajamo na zahtevno, borbeno in grobo tekmo. Prišle smo v okrnjeni zasedbi. S končnim rezultatom smo zadovoljne, saj je pred vrati še domača tekma. Nič ni izgubljenega. Če popravimo napake, ki smo jih naredile predvsem v prvih dvajsetih minutah, se na povratnem srečanju nimamo česa bati."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (1. - 4. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK Krim Mercator 2 2 0 0 40
2 ŽRK Mlinotest Ajdovščina 4 1 0 3 32
3 ŽRK Z'dežele 3 1 0 2 31
4 ŽRK Krka Novo mesto 3 2 0 1 29
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (5. - 8. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRD Litija 3 3 0 0 19
2 ŽRK Velenje 3 2 0 1 13
3 RŽK Zagorje 2 0 0 2 13
4 ŽRK Ptuj 2 0 0 2 11