28. 8. 2022

Trebanjski rokometaši remizirali v Skandinaviji

Rokometaši Kristianstada in Trima iz Trebnjega so se na današnji prvi tekmi uvodnega kroga evropske lige na Švedskem razšli z neodločenim izidom 33:33 (12:19). Povratna tekma bo 3. septembra v Trebnjem.

Slovenski rokometni podprvaki so večji del tekme prevladovali, v zadnjih dvajsetih minutah pa zapravili prednost osmih golov in tekmo končali z nedoločenim izidom. Končna odločitev o njihovem napredovanju v naslednji krog drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini bo padla čez teden dni na Dolenjskem.

Izbranci Uroša Zormana so sijajno odprli tekmo v Kristianstadu. Po petih minutah igre so povedli s 4:0, pet minut kasneje pa je že bilo 7:1. Do konca prvega dela tekme so vseskozi nadzorovali tekmece. V 28. minuti se je na semaforju zasvetil izid 18:9, a so nato gostitelji naredili delni izid 3:0, tako da so Trebanjci na veliki odmor odšli s prednostjo šestih golov (18:12).

Dolenjci so do 38. minute imeli vajeti igre v svojih rokah. Po vodstvu s 24:16 se jim je povsem ustavilo, kar so gostitelji izkoristili in se jim tri minute kasneje približali na štiri gole (24:20), v 51. minuti pa jim povsem zadihali za ovratnik (28:29). V 56. minuti so jih gostitelji ujeli in prvič na dvoboju izenačili (31:31), na koncu pa tudi iztržili remi.

V trebanjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Horvat z devetimi in Mihajlo Radojković s sedmimi goli.