28. 10. 2022

Rokometaši Slovenj Gradca enakovredni aktualnim prvakom

Rokometaši Slovenj Gradca so izgubili prvo tekmo 2. kroga evropskega pokala proti norveški ekipi Naerbo z 28:29 (14:16).


Rokometaši Slovenj Gradca so odlično odigrali prvo tekmo drugega kroga pokala Evropske rokometne zveze (EHF). Proti aktualnemu prvaku tega tekmovanja, norveškemu Naerbu, so na njegovem terenu izgubili le z golom razlike 28:29. Povratna tekma bo naslednjo soboto ob 19. uri v športnem centru Slovenj Gradec.


Čeprav varovanci trenerja Ivana Vajdla državnega prvenstva niso začeli v vrhunskem slogu, pa njihove predstave v evropskem pokalu razveseljujejo navijače. Po uspešno opravljeni nalogi v prvem krogu proti izraelski ekipi Maccabi Rishon Lezion so na jugu Norveške iztržili nadvse ugoden izid za preboj v tretji krog tekmovanja, ki je na sporedu decembra.


Slovenjgradčani so se predstavili kot borbena in nepopustljiva ekipa, ki je vseskozi verjela v pozitiven razplet. Tekmecu ni prepustila vodstva, višjega od štirih zadetkov, vsakokrat pa je to prednost tudi izničila. Začetnih 4:0 je ujela sredi prvega polčasa (7:7), z 12:8 se je vrnila na 14:13, po 19:15 je sredi drugega dela prišla na 24:23, natančno, zbrano in borbeno pa je odigrala tudi zaključek srečanja.


Vodstvo gostiteljev z 29:26 je z dvema zadetkoma Roka Cvetka, ki je dosegel devet zadetkov iz trinajstih poskusov, znižala na 29:28. Kristijan Eskeričić je zbral sedem zadetkov (vse iz sedmih metrov), štiri pa je prispeval David Svečko.