3. 12. 2022

Ribničani uspešni na Dunaju, za napredovanje v soboto

Rokometaši Rika Ribnice so na prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala na Dunaju premagali avstrijski Fivers Margareten s 35:33 (18:20).


Ribničani so si v avstrijski prestolnici izborili sijajno izhodišče za preboj v osmino finala tretjega po moči klubskega tekmovanja na stari celini. Napredovanje morajo potrditi čez teden dni v svoji dvorani, ko bodo povratno tekmo pričeli z dvema goloma prednosti.


Izbranci Boruta Mačka so si v 35. minuti pridelali pet golov zaostanka (20:25), nato pa so le strnili svoje vrste in po golu Ivana Laljeka sedem minut kasneje izenačili na 28:28. Do zadnjega zvoka sirene se je odvijal enakovreden in izenačen boj, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj preudarni rokometaši iz dežele suhe robe.


V 58. minuti je bilo 33:33, nato pa so Ribničani le strli odpor Dunajčanov, odločilna gola za zmago pa sta prispevala Gašper Hrastnik in Leon Ljevar.


V ribniški ekipi sta bila najbolj učinkovita Ljevar z desetimi in Laljek z osmimi goli.


V nedeljo bodo na veliko sceno v tem tekmovanju stopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja, ki bodo v Rdeči dvorani gostili beograjski Partizan.