6. 12. 2022

Celjani gostijo najbolj ranljive tekmece v rokometni LP

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na dosedanjih osmih tekmah skupinskega dela evropske lige prvakov na kolena položili le tekmece iz nemškega Kiela. Na drugih tekmah so ostali praznih rok, v sredo pa bodo v svojem Zlatorogu na zadnji mednarodni domači tekmi letos gostili najbolj ranljivega skupinskega tekmeca iz norveškega Elveruma.

Slovensko-norveški klubski obračun se bo v dvorani Zlatorog začel ob 18.45. Obe ekipi sta trenutno na dnu lestvice v skupini B, obe imata po dve točki.

Skandinavska zasedba je doslej edino zmago dosegla prav v domačem obračunu proti Celju, ko je po razburljivi končnici slavila z 31:29. Na vrhu je Barcelona s 15 točkami, Kielce so zbrale 14, Nantes 12, Aalborg sedem, Kiel in Pick Szeged pa po šest točk.

"Igramo proti tekmecu, ki ga dobro poznamo, z Elverumom smo se to sezono že pomerili. Na Norveškem tedaj nismo odigrali dobre tekme, a vseeno smo bili blizu in na koncu tesno izgubili. Prva želja je popraviti tisto predstavo, cilj pa je vsekakor dati vse od sebe, da vpišemo novi dve točki v ligi prvakov," je pred sredino tekmo uvodoma dejal trener Alem Toskić.

"Igramo z vrhunskimi ekipami, naša skupina je res težka, polovica moštev si želi na vrh lige prvakov. Ko se ozremo nazaj, smo dosegli res velik skalp z zmago proti Kielu, nekajkrat smo bili zelo blizu dodatnim točkam. Po objektivni analizi pa pridemo do dejstva, da je to naša realnost, kar pa smo vedeli že pred sezono. Za vse nas je cilj sezone osvojitev naslova državnih prvakov, ligo prvakov pa jemljemo kot poligon, na katerem pridobivamo prepotrebne izkušnje skozi dvoboje z najboljšimi evropskimi ekipami," je še dodal srbski trener na klopi Celja.

Srbski trener na zadnji prvenstveni tekmi v Mariboru ni mogel računati na poškodovana Tima Cokana in Filipa Rakito, Gal Marguč pa je manjkal zaradi bolezni. Toskić upa, da bo na sredinem dvoboju zaigral vsaj eden od omenjenih igralcev.

Celjska zasedba bo zadnjo tekmo pred daljšim premorom zaradi januarskega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem igrala 15. decembra, tedaj jo čaka gostovanje pri poljskem prvaku.