21. 11. 2023

V četrtek drugo rokometno dejanje Celja in Veszprema

Rokometaši Celja Pivovarne Laško na dosedanjih sedmih tekmah lige prvakov še niso okusili slasti zmage. V četrtek bodo gostovali v Veszpremu. Madžarsko-slovenski obračun se bo pričel ob 18.45.

Mednarodno pisana madžarska zasedba je pred tednom dni v dvorani Zlatorog zanesljivo zmagala s 40:33, skupaj z Barcelono je na vrhu razpredelnice. Obe ekipi sta na sedmih tekmah zbrali po 12 točk, Magdeburg 10, GOG Gudme osem, Montpellier in Porto po šest, Wisla iz Plocka dve, Celje pa je brez njih.

Celjani na najbližje gostovanje v sezoni ne odhajajo z belo zastavo. Odločeni so, da popravijo napake iz prve tekme, strnejo vrste v obrambi in poizkušajo ogroziti tekmeca, ki je zadnji poraz na mednarodni in domači sceni doživel konec septembra na Danskem.

"Veszprem je v tem trenutku ena najboljših ekip v Evropi. To smo lahko videli tudi pred tednom dni v Zlatorogu. V četrtek nas čaka nova tekma lige prvakov proti istemu nasprotniku, na njej nimamo ničesar za izgubiti. Zagotovo se ne bomo predali, to je nova tekma in nova priložnost za prve točke v tekmovanju. Želimo popraviti nekatere napake iz prve tekme in vem, da bodo fantje dali vse od sebe," je pred zahtevnim gostovanjem dejal trener Alem Toskić.

"Čaka nas nova tekma proti Veszpremu, ki je zelo kakovostna ekipa. Popraviti moramo napake iz prve tekme. Predvsem v obrambi imamo še veliko rezerv, nekaj napak smo naredili tudi v protinapadih. To moramo v četrtek izboljšati in znova prikazati borbeno predstavo. Gremo v Veszprem odigrat dobro tekmo in upam, da nam uspe narediti dober rezultat," je dodal krilni igralec Tim Cokan.

Celjska ekipa je na dosedanjih tekmah doma izgubila proti Portu, Montpellieru, Barceloni in Veszpremu, v gosteh pa proti GOG Gudmeju, Magdeburgu in Wisli iz Plocka.

Vse tekme osmega kroga v skupini B bodo na sporedu v četrtek, preostali pari so GOG Gudme - Magdeburg, Barcelona - Wisla Plock in Porto - Montpellier.