13. 1. 2023

Slatinek Jovičić s poškodbo zaključil nastope na SP

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem v Katovicah zanesljivo premagala Savdsko Arabijo, a ostala brez Staša Slatinka Jovičića. Najmlajši član reprezentance na mundialu si je poškodoval stopalo desne noge.


"Po prvih preiskavah obstaja sum, da je Staš utrpel poškodbo pete stopalnice desne noge. Poškodba mu onemogoča nadaljevanje nastopov na svetovnem prvenstvu. Nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje bo opravil v domovini," pojasni zdravnik slovenske reprezentance dr. Sašo Djurić. 


Nesrečni dogodek se je vedno nasmejanemu 22-letnemu levokrilnemu rokometašu pripetil ob koncu 54. minute uvodne tekme s Savdijci, ko je v obrambi prestregel žogo, ob padcu pa se zapletel z enim izmed tekmecev. Kljub temu je stisnil zobe, sredi 59. minute zabil še svoj tretji zadetek na tekmi, nato pa odšepal z igrišča.


Ker je slovenska reprezentanca na Poljsko pripotovala z dvema levokrilnima igralcema, je selektor Zorman vpoklical dodatnega rokometaša. V Katovicah se bo ekipi v poznih petkovih popoldanskih urah pridružil Tadej Mazej, ki je z ekipo treniral vse do odhoda na Poljsko.