25. 2. 2023

Izolanke s preobratom na povratni tekmi do obstanka in četrtfinala

Trgo ABC Izola je v četrtfinalu državnega prvenstva. Izolanke so na domačem terenu izničile prednost Ljubljane s prve tekme kvalifikacij in si priigrale obstanek v modri skupini 1. ženske rokometne lige ter mesto v četrtfinalu.

V Kraški je domača publika zaploskala šele drugi prvenstveni zmagi svojih ljubljenk v sezoni 2022/23, a zmagoslavje varovank Boruta Hrena na obračunu z Ljubljano je bilo še kako pomembno. Izolanke so na povratni tekmi kvalifikacij za modro skupino, kljub zaostanku s prvega srečanja v Ljubljani, izid obrnile in si z rezultatom 33:25 zagotovile igranje v modri skupini 1. ženske rokometne lige v prihodnji sezoni ter mesto v četrtfinalu državnega prvenstva, kjer jim bo nasproti stala zasedba Krima Mercatorja.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KVALIFIKACIJE ZA MODRO SKUPINO

Sobota, 25. februarja:
ŽRK TRGO ABC IZOLA - RK LJUBLJANA 33:25 (13:12)
Cerovak 8, Mateković in Krese (3) po 6; Ocepek 6 (4) in Jarc 5.

Rokometašice Trga ABC Izole so na drugi kvalifikacijski tekmi na domačem parketu pred 200 gledalci unovčile svoje izkušnje in slavile svojo najpomembnejšo zmago v sezoni proti mladi zasedbi Ljubljane, ki je s predstavami in rezultati v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige navduševala v rednem delu sezone.
Teža dvoboja je pustila sledi na sproščenosti rokometašic obeh ekip v začetnih minutah, skupno peti gol na dvoboju je šele v deveti minuti dosegla Žana Cerovak, ki je zadela za vodstvo Ljubljančank s 3:2. Akterke dvoboja so nato spustile ročno zavoro in začele zadevati pogosteje, zadetki pa so padali na obeh straneh in rezultat je bil v prvem polčasu večkrat izenačen. Na odmor so v minimalnem vodstvu (13:12) odšle gostiteljice, a varovanke Olge Čečkove so imele ob treh golih zaloge s prvega obračuna v Stožicah v svojih rokah aktiven rezultat pred zadnjimi 30 minutami igre.
V začetku nadaljevanja smo v Izoli spremljali enakovredno in izenačeno predstavo, tekma pa se je prelomila okoli 50. minute, ko so Primorke po golu Maje Krese prvič povedle z razliko, ki bi jih ob zaključku peljala v četrtfinale (25:21). Domače rokometašice so nato svoje vodstvo samo še stopnjevale in se ob zadnjem zvoku sirene objete razveselile zmage s 33:25.
Zasedba iz Izole se bo v četrtfinalu modre skupine za uvrstitev v Ligo za prvaka pomerila z aktualnimi državnimi prvakinjami, rokometašicami Krima Mercatorja, Ljubljano pa v nadaljevanju sezone čakajo boji za uvrstitev na deveto mesto.

IZJAVI PO TEKMI

Nikolina Stojičić, rokometašica Trga ABC Izole:
"Cel teden smo se pripravljale na povratno tekmo. Prvi polčas smo začele malce v krču in zagrešile nekaj pomembnih strelov. V drugem pa smo stisnile v obrambi ter se zbrale v napadu in pripeljale tekmo do odlične zmage. Držale smo se vseh trenerjevih navodil in s skupnimi močmi in mirne glave pokazale, da si zaslužimo obstanek v modri skupini."

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke Ljubljane:
"Kljub želji in borbi, ki smo jo na igrišču pokazali, se nam žal ni izšlo. Vseeno s tekme odhajamo z dvignjeno glavo, ker smo predvsem sebi dokazali, da zmoremo. Punce so še mlade, če bodo še naprej delale kot so v letošnji sezoni, jih čaka lepa prihodnost."

Rezultat prve tekme

Sobota, 18. februarja:
RK LJUBLJANA - ŽRK TRGO ABC IZOLA 30:27 (15:15)
VEČ O TEKMI